Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 47 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 1 oră în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 1 oră în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 1 oră în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 17 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 17 ore în urmă
Depozite necontrolate de deșeuri pe cursurile de apă din județ
Prin ordin al prefectului, echipe mixte s-au deplasat la bazinele hidrografice din teritoriu și au verificat 43 de cursuri de apă și afluenții acestora. Pe maluri, în albia minor, au fost identificate depozite necontrolate de deșeuri alcătuite din: materiale plastice, textile, materiale rezultate din construcții, din demolări, resturi menajere, utilaje dezmembrate, cauciucuri, dar și resturi vegetale rezultate din toaletarea copacilor. Pe cursurile de apă au fost identificate, sporadic, materiale textile și pungi agățate în vegetația de pe ambele maluri.
Deșeuri depozitate la vecini
O situație aparte a fost semnalată pe cursul râului Cisla, unde riveranii au depozitat pe maluri, după anul 1990, diferite deșeuri. Acestea au fost acoperite cu pământ, zona fiind transformată în parcare, platforme, grădini. Prin aceste lucrări neautorizate albia râului a fost îngustată și a fost redusă secțiunea de scurgere. Șanțurile și rigolele de scurgere sunt neîntreținute și colmatate în procent de 10-15%. Au fost și situații când s-a constatat că pe raza unor unități administrativ-teritoriale (UAT) au fost aduse deșeuri (navete/plastic/sticle etc.) de la UAT-uri învecinate și aruncate în apropierea cursurilor de apă.
Măsuri, termene și promisiuni de noi controale
Echipele mixte au dispus măsuri și termene pentru eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri existente pe maluri și în albia minoră, igienizarea și salubrizarea acestora, dar și pentru curățarea și decolmatarea șanțurilor și rigolelor ce asigură scurgerea naturală a apelor. ”Echipe abilitate vor verifica stadiul realizării măsurilor stabilite în actele de control și vor aplica prevederile legale în caz de neconformare” – a precizat președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.