Auschwitz-Birkenau: 80 de ani de la eliberare - 3 ore în urmă
Parohia Ortodoxă Săcălășeni, activitate socială și filantropică bogată în anul 2024 - 3 ore în urmă
Poliția olandeză pe urmele hoților de artă - 3 ore în urmă
La mulți ani, maestre Florin Piersic! - 4 ore în urmă
Bacalaureatul a început azi cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - 4 ore în urmă
Vișeu de Sus va introduce o taxă de promovare turistică - 4 ore în urmă
Piața Izvoarele din Baia Mare, proiect de reabilitare și modernizare; Finanțare prin intermediul Agenția pentru Dezvoltare Regională - 4 ore în urmă
O nouă oportunitate pentru copiii din Baia Mare - 5 ore în urmă
În Baia Mare se lansează etapa a II-a a atribuirii locurilor de parcare de reședință - 5 ore în urmă
Palmares impresionant obținut de CS Știința Electro Sistem Baia Mare la Campionatele Naționale de Orientare-Schi - 6 ore în urmă
„Electric Up 2024”, program de finanțare pentru IMM-uri și companiile HORECA
Prin programul „Electric Up 2024”, IMM-urile și companiile HORECA pot accesa finanțare nerambursabilă de până la 150.000 de euro pentru proiecte de energie verde. Obiectivul programului este de a spori utilizarea surselor regenerabile de energie și eficiența energetică, îmbunătățind calitatea aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Principalii indicatori de performanță ai programului sunt reducerea cantității de gaze cu efect de seră (tone CO₂ echivalent/an) și atingerea țintei cu titlul indicativ de până la 6.500 puncte de reîncărcare și/sau realimentare, cu toate tipurile de combustibili alternativi, conform Obiectivelor de politică națională. Acest program oferă finanțare pentru un proiect integrat:
-Un sistem fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pentru consum propriu, cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 150 kWp.
-Un sistem de stocare a energiei electrice care să asigure o stocare de minimum 60% din energia produsă de centrala fotovoltaica instalată.
-Cel puțin o stație de încărcare de minimum 22 kW (2x11kW) pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, cu minium doua puncte de încărcare.
-Și un sistem electric alternativ de încălzire-răcire.
Pentru depunerea proiectelor, beneficiarii trebuie să prezinte o analiză energetică privind consumul actual și cel estimat pentru 12 luni consecutive. Analiza energetică trebuie să fie elaborată de către un auditor energetic sau manager energetic autorizat de către Ministerul Energiei. Valoarea finanțării nerambursabile este de 75% din cheltuielile eligibile, dar nu mai mult de 150.000 de euro per beneficiar. Diferența de 25% trebuie suportată de către beneficiari din surse proprii.
Companiile se pot înscrie până în 15 noiembrie 2024.
Lăcrimioara ZOTA