Editorialul de miercuri: Remember printre scriitori - 2 ore în urmă
Băiuțeni pe Himalaya – cultul pentru munte - 3 ore în urmă
Școala profesională Fărcașa a fost dotată cu echipamente moderne și mobilier nou - 3 ore în urmă
Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 4 ore în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 4 ore în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 5 ore în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 5 ore în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 5 ore în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 5 ore în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 5 ore în urmă
IMM-urile și firmele din HORECA pot accesa Programul „Electric Up 2”
Întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniul HoReCa vor primi finanțare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kwp. Măsura a fost aprobată printr-o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea OUG nr.159/2020.
„Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, potrivit Agerpres.
Se finanțează și staţiile de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.
Prin noul program ElectricUp2 se acordă un ajutor de minimis de până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar. Anterior, valoarea maximă a finanțării era de 100.000 de euro. IMM-urile vor suporta 25% din valoarea proiectului.
Care sunt beneficiarii Programului Electric Up 2
- firme din domeniul HoReCa (restaurante, hoteluri, baruri)
- microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (cu mai puțin de 250 de angajați și cifră de afaceri de cel mult 50 milioane euro)
Se finanțează proiecte de investiții integrate, care cuprind:
În prima etapă a programului, din totalul de 2536 solicitanți au fost declarați eligibili un număr de 1839 beneficiari. Au fost semnate în total 1839 contracte de finanțare, din care au fost implementate/ decontate 1525 de proiecte cu o valoare totală de 479.804 mii lei.
Actul normativ prevede și extinderea termenului de implementare a programului de finanțare până în anul 2032.
Lăcrimioara ZOTA