S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 1 oră în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Peste 5.000 de hectare de pădure au fost afectate în Maramureș de vremea rea
Vremea rea din prima parte a acestei luni a afectat serios pădurile și în Maramureș. Potrivit unui raport al Romsilva, la nivel național fenomenele meteo au afectat 98.000 de hectare de păduri de stat.
Au fost doborâți de vânt copaci însumând aproximativ 748.000 de metri cubi. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în Mureș, Argeș, Prahova, Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureș, Neamț și Suceava. În ceea ce privește pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 de hectare, cu un volum total al arborilor puși la pământ de 253.000 de metri cubi.
În Maramureș, cea mai gravă situație a fost în sudul județului, în Țara Lăpușului. „Au fost afectate, în județul nostru, 5.200 de hectare, atât pădure de stat, cât și alte forme de proprietate. Volumul aproximativ de metri cubi de arbori afectați este de 24.600 metri cubi. Cel mai mare volum din pădurile de stat s-a înregistrat la Ocolul Groșii Țibleșului – 9.000 metri cubi, respectiv Ocolul Strâmbu Băiuț – 3.000 metri cubi. Afectate au fost, în special, molidișurile. S-au înregistrat atât doborâturi – arbori dezrădăcinați – , cât și rupturi – arbori rupți de la mijloc – din cauza precipitațiilor”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș. (C.Ț.)
Foto: arhivă