152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Prefectura zice că apa Săsarului e doar colorată, nu și poluată. De 3-5 ori pe an
Legat de colorarea, luni, a apei Săsarului, Prefectura arată, într-un comunicat, că aceasta a fost pricinuită de evacuări de debite în suspensie provenite de la tunelul minier Cavnic – Șuior – Baia Sprie.
”Acest eveniment se înregistrează cu o frecvență de 3-5 ori pe an, în cele precedente nu s-a înregistrat impact asupra acvifaunei. Efectul vizual asupra apei râului Săsar a fost de colorare în nuanțe gălbui-ocru, care au fost în continuă estompare până s-a ajuns la culoarea naturală a râului, conform informațiilor primite de la specialiști. Au fost prelevate probe de apă, din secțiunile caracteristice, rezultatele acestora evidențiindu-se în buletinele de analiză. S-a urmărit evoluția evenimentului de calitate pe râul Săsar, inclusiv în aval de confluența cu râul Lăpuș, unde nu au fost sesizate modificări ale apei și nici efecte asupra acvifaunei. Față de evenimentele de calitate anterioare, rezultatele analizelor de laborator indică valori sub cele înregistrate” – se mai arată în comunicatul Instituției Prefectului.