Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 2 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 4 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 8 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - 11 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - 11 ore în urmă
Nicolai Tand a gătit pentru vârstnicii Căminului din Baia Sprie - 15 ore în urmă
Poliţiştii maramureşeni, la datorie în noaptea dintre ani - 16 ore în urmă
Credincioșii sunt așteptați la Mănăstirea Pietroasa-Borșa în această noapte - 17 ore în urmă
Noaptea dintre ani la Mănăstirea Moisei - 19 ore în urmă
Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 1 zi în urmă
Memorialul Durerii din Sighetu Marmației atrage turiști din întreaga țară (FOTO)
Maramureșul are locuri superbe și interesante, iar turiști din întreaga țară (și nu numai) se arată interesați să le viziteze. Aici vorbim nu doar de bisericile de lemn, de Mocănița, de Cimitirul Vesel sau de satele din Maramureșul istoric, ci și de muzeele care ascund adevărate comori și emoții.
Un astfel de loc este Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței sau Memorialul Durerii din Sighetu Marmației. Este un loc care-ți strârnește sentimente diverse, dar te și ajută să înveți istorie.
Vara, mai ales, Memorialul este luat cu asalt de numeroși oameni, mici și mari. De exemplu, într-o zi obișnuită din timpul săptămânii, în parcare au putut fi văzute mașini din foarte multe județe ale țării – Dolj, Iași, Arad, Timișoara, București, Constanța.
Potrivit welcomeromania.ro, este un muzeu amenajat în clădirea fostei închisori, construită în 1897. În temutul loc de detenție au fost exterminați persoanele nedorite de regimul comunist: foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni.
Deținuții au fost ținuți în celule fără încălzire, în condiții insalubre și hrăniți mizerabil. Muzeul a fost realizat de Fundația Academia Civică, președinte fondator fiind Ana Blandiana. Din 1995 muzeul a fost așezat sub egida Consiliului Europei.
L.C.H.