Echipa de robotică „Clever Core” a Colegiului „Gheorghe Șincai” Baia Mare organizează a III-a ediție a evenimentului „Beyond Clever Meet” - 11 minute în urmă
George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 14 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 14 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 15 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 15 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 15 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 16 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 16 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 17 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 17 ore în urmă
Merite recunoscute: Chef Roxana Blenche, originară din Baia Mare, va prezenta un nou TV cooking show. Va avea câte o vedetă invitată pe săptămână (FOTO)
Cu siguranță vă amintiți de Roxana Blenche, băimăreanca ce a făcut senzație la show-ul TV „Chefi la cuțite”, ajungând până în marea finală. Ei bine, începând cu acest weekend, ea va avea propria emisiune. Va prezenta cel mai nou cooking show din România.
Antena 1 programează în grilă încă un cooking show. Pe lângă Chefi la cuţite, pe postul Intact se va vedea din acest weekend un nou format – „Hello Chef”, a notat paginademedia.ro. Mai exact, emisiunea debutează duminică, 16 mai, de la ora 13.15. Se va difuza câte un episod în fiecare săptămână.
Chef Roxana Blenche, finalistă în sezonul 8 Chefi la cuţite, va prezenta noua emisiune. Alături de ea va fi un medic cardiolog pasionat de nutriţie – dr. Cezar, dar şi o vedetă. Dorian Popa este invitatul din acest weekend. În următoarele episoade vor mai fi veni şi Cosmin Natanticu, Ramona Olaru, Cătălin Rizea, Răzvan Fodor, Răzvan Babană, Romică Ţociu şi dr. Mihail Pautov.
„Propunerea de a face parte din acest proiect a venit pentru mine ca o mare supriză şi o mare bucurie. Îmi place enorm de mult să gătesc şi mă bucur că pot să le arăt oamenilor în continuare tot felul de reţete şi de variante, pe care să le pregătească şi ei, mai apoi. Mă bucur, de asemenea, că toată munca mea de la Chefi la cuţite a însemnat ceva pentru oamenii de acasă, pentru comunitatea mea, iar acest nou proiect, Hello Chef, vine ca o confirmare a acestui lucru”, spune Chef Roxana Blenche.
„De la această emisiune lumea să se aştepte la lucruri neaşteptate şi să vadă un alt fel de cooking show, ce va aduce inclusiv informaţii ştiinţifice, pe înţelesul tuturor. Vom vorbi despre riscurile şi beneficiile cafelei, despre grăsimile bune şi cele mai puţin bune, dar şi cum pot fi tratate despresia sau anxietatea cu ajutorul alimentaţiei. Ii invităm pe telespectatori să ne urmărească în fiecare duminică, de la ora 13.15, la Antena 1 şi să afle lucruri pe care nu le ştiau, dar pe care le pot pune în practică imediat, pentru a vedea rezultate în starea lor de sănătate!”, declară dr. Cezar.
Roxana Blenche s-a clasat la “Chefi la cuțite” pe locul al doilea în marea finală, însă mulți au considerat-o ca fiind marea câștigătoare. Tânăra care a făcut din bucătărie artă a făcut parte din echipa lui chef Florin Dumitrescu. Roxana este născută şi crescută în Baia Mare, tatăl Roxanei a fost din comuna Poiana Blenchii, comună în care Roxana îşi petrecea vacanţele de vară.
La momentul concursului “Chefi la cuțite” în vârstă de 27 de ani, ea a povestit și prima ei legătură cu gătitul. Dorind să-și surprinsă părinții, când era mică, Roxana s-a gătit să le facă niște cartofi prăjiți, însă aproape a dat foc la bucătărie. Acum, tânăra își câștigă existența tocmai ca bucătar. A început în Baia Mare, alături de chef Michael Pascale, căștigătorul Hell’s Kitchen România, apoi a mers în Brașov, iar la 23 de ani a ajuns chef. La momentul apariției la „Chefi la cuțite” lucra deja în București alături de chef Cezar Munteanu, cel care îi este și mentor. Dacă nu ar fi lucrat în domeniul culinar, ar fi fost inginer zootehnist, a notat click.ro. „Titlul este cel mai important, ar fi cea mai mare realizare a mea. Nu am venit pentru premiu, ci pentru titlu”, a spus Roxana la preselecții, unde s-a prezentat cu un preparat din piept de rață. „A început să-mi placă cu adevărat să gătesc când eram prin anul trei de facultate, cam atunci am început să experimentez și să îmi cumpăr foarte multe cărți de gastronomie. Sora mea este cea care m-a încurajat să-mi încep o carieră în domeniu, deși eu susțineam că voi fi inginer zootehnist. Însă, prin 2015, când eram în anul patru de facultate, se deschidea la Baia Mare un restaurant fine dining, este vorba de Michael Pascale, iar sora mea mi-a făcut rost de un interviu pentru un post de bucătar, fără să știu. Inițial chiar m-am supărat pe ea, dar m-am prezentat la interviu și am obținut postul. Așa am intrat în acest domeniu. Mi-a plăcut și am rămas”, a povestit Roxana.
C.Ț.
Citește și