Adio plăți pe hectar? Reforma subvențiilor APIA - 52 minute în urmă
Care este exponatul lunii februarie la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 55 minute în urmă
Reînvierea unei tradiții: În Bontăieni s-a organizat cea de-a II-a ediție a „Șezătorii de altădată” - 1 oră în urmă
CFR reia planurile de electrificare a căii ferate în nord-vestul României - 3 ore în urmă
CNAS lansează o nouă ediție a Ghidului asiguratului - 3 ore în urmă
Podul peste Tisa ar trebui să fie gata la finalul acestui an - 5 ore în urmă
„Îi beteag de moarte și mănâncă cât poate” – cum a apărut acest proverb în Maramureș - 5 ore în urmă
Au fost lansate temele celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului-Concurs Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” - 6 ore în urmă
Centrul Rivulus Pueris: Activităţile de club sunt în topul preferinţelor seniorilor băimăreni - 7 ore în urmă
“Istoria văzută prin ochii bunicilor”: Concurs de eseuri destinat elevilor de etnie ucraineană - 7 ore în urmă
Mobilizare în Pasul Gutâi: Acțiune de împădurire în Baia-Sprie, în zona calamitată în urma furtunii din 2017. S-au plantat puieți de molid și paltin (FOTO)
„Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă” spunea fizicianul și scriitorul teoretic italian Carlo Rovelli. Ținând cont de acest citat, se cuvine să spunem că mediul înconjurător trebuie protejat permanent, iar acțiunile de împădurire sunt mai mult decât necesare și poate ar trebui să fie mai numeroase.
Revenind la Maramureș, în 13 aprilie, polițiștii din Baia-Sprie, împreună cu angajați din cadrul Primăriei Baia-Sprie și ai Ocolului Silvic, au continuat o tradiție începută în urmă cu câțiva ani. Cu respectarea legislației în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului COVID, s-au plantat aproape 1.500 de puieți din speciile molid și paltin într-o zonă din Pasul Gutâi.
„În anul 2017 (n.red. – 17 septembrie) zona respectivă a fost grav afectată de o furtună, în urma căreia au fost distruși mulți arbori. Primăria orașului Baia-Sprie a fost reprezentată și de primarul Alin Sebastian Bîrda, iar Ocolul Silvic de Inginer Matei Mircea, șeful de ocol”, au menționat, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș.
„Este binecunoscută importanța vitală a pădurii în echilibrul întregului ecosistem, iar această acțiune este un simbol al atenției pe care ar trebui să i-o acordăm. Responsabilitatea protejării pădurilor ne revine nouă, tuturor. Pe această cale, dorim să evidențiem încă o dată strânsa colaborare a celor trei instituții în cadrul acestor acțiuni, care în trecut au beneficiat și de sprijinul important al copiilor noștri, elevi ai școlilor din zonă”, au adăugat reprezentanții IPJ Maramureș.
DirectMM.ro