George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 5 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 5 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 6 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 6 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 7 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 7 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 7 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 8 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 8 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 8 ore în urmă
Momente Speciale: PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, este înconjurat de copilași frumoși, care cântă colinde cu multă încântare!
Momente Speciale: PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, este înconjurat de copilași frumoși, care cântă colinde cu multă încântare!
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, Protopopiatul Ortodox Român Sighet a organizat, sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 14:00, cea de-a XX-a ediție a Concertului tradițional de colinde intitulat „Crăciun în Maramureș”, cu participare mai multor grupuri corale și de colindători din protopopiat.
Evenimentul duhovnicesc a avut loc în prezența PS Episcop Iustin și a Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, în Sala festivă „Episcop Dr. Vasile Stan” din incinta Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Sighetu Marmației. Aici, au poposit cete de colindători din Sighetu Marmației, Budești, Breb, Sîrbi, Bârsana, Oncești, Strâmtura, Mara, Săpânța, Rona de Jos, Călinești, Glod și Vadu Izei, care au adus, prin colindul tradițional, vestea cea bună și mântuitoare a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
La final, Preasfințitul Părinte Iustin a sădit în sufletele celor prezenți un cuvânt duhovnicesc. „Suntem într-un ținut voievodal. Coconii din Maramureș sunt unici, trăiesc o viață unică, într-o atmosferă creștină, în familii cu tradiții și obiceiuri sfinte, crescând în duhul și în respirația sărbătorilor, și ni se umple sufletul de multă bucurie când vedem că mai există îngeri pe pământ. Nu este totul întinat, profanat și pervertit. Copiii sfințesc pământul cu prezența, nevinovăția, privirea și glasurile lor. Din acest motiv este sfânt Maramureșul, pentru faptul că este sacralizat de viața oamenilor și nu doar de a copiilor, de viața creștinilor și a păstorilor, de viața monahilor din mănăstiri; este locul unde, poate, Dumnezeu ar dori să se nască; porțile maramureșene sunt deschise iar oamenii de aici iubesc pe Dumnezeu cu toată ființa lor”, a explicat Preasfinția Sa.
Prezentatorii concertului de colinde au fost Pr. Dan Sidău, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și directorul administrativ al centrului cultural pastoral și domnul Dr. Dorel Todea, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
Pr. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului