Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 20 minute în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 45 minute în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 1 oră în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 3 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 4 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 4 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 5 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 6 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 7 ore în urmă
”Zidul galben” și 15 bilete pe secundă - 7 ore în urmă
Muzeul de Etnografie și Artă Populară a implementat plata cu cardul la cele două sedii
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se conformează tuturor criteriilor de distanțare socială și protejare a sănătății celor care trec pragul instituției, fapt pentru care, începând de vineri, 12 iunie, a fost implementată plata cu cardul la la cele două sedii: Muzeul Satului și Clădirea pavilionară.
”Ne dorim să fim o instituție modernă, aproape de nevoile comunităţii și facem tot ce este necesar pentru ca cei care aleg să ne viziteze să se simtă în deplină siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se reinventează cu fiecare zi, având oferte atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fapt pentru care îi așteptăm cu inima și cu porțile larg deschise pe toți cei care vor să petreacă un timp de calitate într-un locație de excepție”, a declarat Monica Mare, directorul Muzeului.
Recent, alte două obiective importante au fost finalizate la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Este vorba despre lucrările de la ”Casa Firiza”, unde acoperișul a fost complet restaurat, iar fundația a fost ridicată cu încă un rând de piatră, dar și despre ”Harta Muzeului Satului”. Pe lângă proiectele finalizate, au început și lucrările de construcție a unui nou obiectiv de arhitectură tradițională, achiziționat în anul 2018. Este vorba despre o fierărie din localitatea Giulești, cu un inventar foarte bogat, aceasta fiind între ultimele fierării funcționale din zonă și primul obiectiv reconstruit în Muzeul Satului în ultimii 20 de ani.