Elevii din Ocna Șugatag vor susține momente artistice și ateliere „Din drag pentru mama” - 1 oră în urmă
Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 13 ore în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 13 ore în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 14 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 16 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 17 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 18 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 19 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 19 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 19 ore în urmă
Nelu Tătaru: În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Ce spune despre reinstituirea stării de urgență
Autorităţile nu iau în calcul momentan nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale de pe 27 septembrie, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătăţii. El spune că nu este necesară reinstituirea stării de urgență, deoarece, după intrarea în vigoare a legii carantinei și izolării, se pot lua măsuri locale în focarele de coronavirus.
Nelu Tătaru a spus că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.
„E prematur să gândim (amânarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.
Despre revenirea la starea de urgență: Nu este cazul
Totodată, ministrul Sănătăţii a respins şi ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.
„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.