Flashmob organizat pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului - 35 minute în urmă
Parcarea de pe Gheorghe Șincai din Baia Mare – teren public sau măr al discordiei? - 2 ore în urmă
Prognoza Meteo - 3 ore în urmă
De la catedra universitară la cimitirul Săracilor din Sighet - 3 ore în urmă
Papa Francisc a fost înmormântat astăzi în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma - 12 ore în urmă
Karatiștii din Fărcașa au obținut rezultate frumoase la ediția a XXV-a a Campionatului Interjudețean de Karate Shotokan - 12 ore în urmă
Evenimente importante pe agenda Consiliului Local Baia Mare - 14 ore în urmă
Părintele Irineu Bârle de la Mănăstirea Prislop, cetățean de onoare al comunei Boiu Mare; Este foarte cunoscut și iubit pentru activitatea sa spirituală, socială și culturală - 14 ore în urmă
Îndrăgita artistă Paula Seling, propusă pentru a primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare - 14 ore în urmă
Un patriot cu buget de Hollywood - 16 ore în urmă
Nicolae Șerban din Rogoz, un meșter popular de mare valoare
Județul nostru nu duce lipsă de meșteri populari, iar obiectele pe care le creează sunt cu adevărat speciale. Unul dintre meșterii pricepuți ai Maramureșului este Nicolae Șerban (64 de ani) din Rogoz. De zeci de ani, lemnul capătă viață în mâinile sale.
Acesta a început să lucreze când s-a întors din armată, dar a îmbrățișat meșteșugul sculpturii în lemn după aniversarea a 25 de ani. De-a lungul anilor lucrările sale au ajuns la numeroase expoziții locale, naționale și chiar internaționale în țări precum Finlanda, Marea Britanie, Germania, Ungaria, SUA etc.
„Pasiunea asta am avut-o de mic, doar că n-am avut timp să mă ocup. Am început cu lucrări de artă plastică naivă, care se încadrează în tema artei populare, iar apoi am trecut la lucrări de artă populară propriu-zisă, care e meșteșug acum.
Genul de lucrări pe care îl fac acum sunt troițe și porți maramureșene”, declară, pentru DirectMM, Nicolae Șerban.
Întrebat de unde-i vin ideile, meșterul maramureșean precizează că țăranul român e sursa sa de inspirație, cu muncile lui, cu sărbători, cu obiceiuri.
În curtea sa a amenajat și o casă veche, care conține o colecție etnografică de excepție. Aceasta poate fi admirată de cei care-i trec pragul.
Multă sănătate și putere de muncă îi dorim!
L.C.H.