Astăzi despre Groenlanda, la 92 de ani de la un furt eșuat - 1 oră în urmă
În căutarea unui președinte - 4 ore în urmă
Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 7 ore în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 9 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 10 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 14 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 15 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 15 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 15 ore în urmă
Noi condiții pentru cei care-și doresc să devină asistenți maternali
Joi, 30 mai 2024, la Conferința de Presă organizată la Palatul Victoria, Natalia Intotero a declarat că vor fi noi condiții pentru cei care doresc să devină asistenți maternali. Aceștia ar putea fi obligați să participe la cursuri de formare și testare psihologică periodică.
„Am discutat deja şi cu colegii de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Educaţiei, aceştia, asistenții maternali trebuie să beneficieze de finalizarea cursurilor învăţământului liceal, ceea ce nu este obligatoriu în momentul de faţă, şi apoi de cursuri de formare cu ajutorul instituţiilor specializate. Nu în ultimul rând, este foarte important ca ei să fie testaţi periodic, o dată la doi ani, de ce nu, din punct de vedere psihologic, pentru a vedea dacă starea de sănătate le permite continuarea acelui contract de muncă pe o perioadă nedeterminată. Cred că ar trebui regândit cu maximă seriozitate şi numărul copiilor pe care ei pot să îl aibă în grijă. Am avut acea tragedie în judeţul Timiş cu acel asistent maternal trecut de vârsta de 70 de ani ce avea în grijă 4 minori. Din păcate, un minor a decedat şi cred că se impun condiţii mai drastice. Până la urmă vorbim de viaţa copiilor şi e nedrept ca aceştia să nu beneficieze de toată grija statului român”, a mai spus Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Ministrul Familiei a menţionat că asistenţii maternali sunt angajaţi cu carte de muncă de statul român să aibă grijă de copii, iar acestora le-ar fi dificil să mai aibă încă un loc de muncă.
„Chiar dacă are grijă de unul sau doi copii în egală măsură, să aibă două locuri de muncă este dificil. Asistentul maternal, prin prisma acestei profesii, beneficiază de plata contribuţiilor sociale, de vechime în muncă şi el primeşte şi o indemnizaţie. Este angajat cu carte de muncă”, a afirmat aceasta pentru Agerpres.
Lăcrimioara ZOTA