Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 1 oră în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 14 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 19 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - în urmă
O mamă cu un bebeluş de doar 2 săptămâni s-a adăpostit la mânăstirea Sighet, de frica războiului. Soţul a rămas în Ucraina
Situaţia din Ucraina se înrăutăţeşte de la o zi la alta, iar furia preşedintelui rus, Vladimir Putin îi afectează cel mai mult pe cetăţeni. Mii de ucraineni care fug din calea războiului se refugiază la noi în ţară. De aceea, autorităţi, ONG-uri, mânăstiri şi mulţi oameni cu suflet mare s-au unit pentru a le da o mână de ajutor vecinilor noştri, arată observatornews.ro.
Cu o masă caldă, un pat şi o vorbă bună, care să le aline suferinţa. Aşa îi aşteaptă ai noştri pe ucrainenii care fug din calea morţii. Prin vama din Sighet, spre exemplu, au intrat mii de ucraineni, iar Mănăstirea Greco-Catolică a Surorii Maicii Domnului a primit primii refugiaţi. Durerea care se citea pe chipul lor i-a marcat chiar şi pe cei mai puternici.
Copilaşul din braţele uneia dintre mămici are doar două săptămâni. Încă nu ştie că a ajuns pe lume într-o perioadă tensionată, în care ţara sa este bombardată non-stop. Cu sufletul greu şi cu ochii în lacrimi, femeia s-a adăpostit, de frica războiului, la mănăstirea din Sighet. Ionela Bumbar- reprezentant ONG: Pe data de 24 au părăsit oraşul. De frica zgomotului care se auzea. Sirenele erau pornite, iar toate se zguduiau în jurul lor.
A fugit din calea războiului, dar şi-a lăsat în urmă casa, şi soţul. Nu ştie dacă îl va mai revedea vreodată, iar gândul că cei trei copii ar putea rămâne fără tată nu-i dă pace. Ionela Bumbar- reprezentant ONG: Soţul, tatăl celor trei copilaşi a rămas acolo, în oraşul Ivano Frankivski. Soţul ei este ascuns într-un buncăr. Şi nu, nu iese la suprafaţă. Nu doar femeile sunt copleşite de situaţia din ţara lor. Un bătrân, în loc să-şi trăiască bătrâneţea în linişte şi pace, e nevoit să fie tare pentru nepoții lui, care încă nu înţeleg ce se întâmplă. A reuşit să treacă graniţa datorită vârstei, însă ginerele şi câţiva apropiaţi au rămas să lupte. Ionela Bumbar- reprezentant ONG: Îşi doresc să se întoarcă acasă, dar din păcate casa lor ar fi fost distruse. Gazdele le-au pus la dispoziţie 52 de camere, unde să-i poată îngriji cum trebuie pe cei mici, mai arată observatornews.ro.