Editorialul de miercuri: Remember printre scriitori - 2 ore în urmă
Băiuțeni pe Himalaya – cultul pentru munte - 3 ore în urmă
Școala profesională Fărcașa a fost dotată cu echipamente moderne și mobilier nou - 3 ore în urmă
Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 5 ore în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 5 ore în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 5 ore în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 5 ore în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 5 ore în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 6 ore în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 6 ore în urmă
O nouă tradiție, împodobirea bradului pe 1 Decembrie
Bucuria Sărbătorilor de iarnă și magia Crăciunului a început să apară mai devreme în casele oamenilor, decât spune tradiția. Există mulți oameni care aleg această zi de 1 Decembrie pentru împodobirea bradului.
Specialiștii spun că decorațiunile de Crăciun și bradul împodobit într-o casă ajută la creșterea nivelului de dopamină, un hormon care ne face să ne simțim fericiți.
Primul brad împodobit in România a fost in anul 1866, odată cu sosirea dinastiei Hohenzoller în Țările Române, care a dus la introducerea de noi tradiții, inclusiv de Crăciun. Potrivit istoricilor, primul brad împodobit în România a fost chiar la curtea Regelui Carol I.
Împodobirea pomului de Crăciun a devenit cel mai emoționant ritual al Sărbătorilor de iarnă. Toată familia se strânge în jurul bradului și, aproape fiecare dintre noi are cu siguranță un glob preferat.
Tradiția spune că bradul se împodobește în Ajunul Crăciunului, adică pe 24 decembrie, pentru ca, a doua zi, copiii să caute fericiți cadourile. Statisticile ne arată că persoanele cu vârsta între 18 și 34 de ani sunt mai entuziasmați de sărbătoarea Crăciunului, motiv pentru care împodobesc bradul mult mai repede. Persoanele de peste 55 de ani țin mai mult la tradiție, alegând Ajunul Crăciunului.
Așadar, concluzia este că nu există o dată corectă sau greșită pentru a împodobi bradul. Fiecare alege ziua în funcție de timpul liber, evenimente ale familiei din luna decembrie sau de stările sufletești.
Lăcrimioara ZOTA