Share
O studentă de 10 este noul vicepreședinte al Asociației Fight For Animals Baia Mare

O studentă de 10 este noul vicepreședinte al Asociației Fight For Animals Baia Mare

Asociația Fight For Animals din Baia Mare și-a făcut un renume prin acțiunile benefice în sprijinul prietenilor necuvântători. Voluntarii deosebit de implicați ai asociației reușesc să salveze zeci de vieți în fiecare lună, prin acțiunile lor.

De acum, asociația băimăreană are un nou vicepreședinte, în persoana tinerei Sara Velea. O tânără care iubește cu multă ardoare micii prieteni necuvântători și care și-a dedicat mult din timpul său în a veni în sprijinul lor. Fire conștiincioasă, ea își dorește să fie de ajutor micilor patrupede care au nevoie de ajutor și protecție.

Sara Velea are 21 de ani, este studentă în anul III la Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord și a avut media 10 pe linie în primii doi ani. A avut un cățel, Rocky, care s-a stins din viață anul trecut. Tânăra a suferit mult. Dar a încercat să își canalizeze eforturile în sprijinul animăluțelor, în continuare. Are 21 ani, are doua animale salvate acasă. Un motan, Ronnie, și o cățelușa, Lady, pe care le iubește foarte mult. Despre cum a ajuns în Fight For Animals Baia Mare și cum a ajuns vicepreședinte ne relatează Paul Oșan, președintele asociației.

Era în jurul orei 13.00, într-o zi de septembrie a anului 2023, când am primit un apel despre o cățelușă care era lovită de mașină, văzută de către un trecător care nu a putut opri. Eu fiind la aproximativ 30 km de locația respectivă, am luat legătura cu Sara și am rugat-o dacă poate verifica situația (ea fiind la 2 km de locul unde s-a întâmplat accidentul) și dacă poate sta cu cățelușa până ajung eu pentru a evita orice alt pericol. Imediat mi-a răspuns și a mers de urgent spre locație. Acolo, cățelușa era într-un colțișor, restrasă și speriată. Sara mi-a comunicat că cățelușa este în siguranță, sângerează puțin, șchioapătă, dar este conștientă. A stat lipită de ea, oferind-ui mângâiere și liniște promițând-ui că va fi bine. Am ajuns după 30 minute, pornisem din adăpostul meu, de la Lăpușel. Odată ajuns, am preluat-o și am fugit cu ea spre clinica veterinară.

În tot acest timp, Sara a fost foarte îngrijorată și implicată emoțional. Mi-a scris și mi-a cerut update în fiecare zi. A dorit să se implice în continuare în acest caz și să vadă ce înseamnă o salvare de la zero. A doua zi am luat-o cu mine la clinica veterinară unde facem radiografiile, a intrat cu mine in cabinet și în camera de radiografii. Am întrebat-o dacă dorește să stea în interior și fără nicio reținere a aprobat, i-am dat echipamentul necesar impotriva radiaților și apoi au început radiografiile. La terminarea lor, am plecat împreună spre adăpost, acolo unde i-am prezentat casa cățelușei unde se va recupera și unde va locui până la adopție. Ajunși în adăpost, i-am prezentat fiecare colțișor, fiecare suflet din PaulShelter. Îmi amintesc și acum că în timp ce îi explicam și îi prezentam fiecare câine de unde a fost salvat, ce operatie are, a lacrimat de emoției, a fost copleșită și acolo a fost impactul cel mai mare. Am stat câteva ore, era frumos afară, câinii ne înconjurau și dădeau din codițe fericiți. Spre seara, primesc un mesaj de la Sara care a sunat așa: Îți mulțumesc că mi-ai oferit o așa șansă, îți mulțumesc că mi-ai făcut ziua fericită, îmi doresc să fac voluntariat și să te sprijin mai mult, vreau sa ajut animăluțele”, arată pentru DirectMM.ro Paul Oșan.

Am fost fericit să aud că o tânără îmi cere să facă voluntariat în asociație, am nevoie de tineri sa schimb mentalități, chiar daca nu știu ce înseamnă, important e sa iubească animale, de aici ii formez eu.

Sara venea în adăpost, îmi auzea cum suna telefonul in continuu, ba despre animăluțe abandonate, ba lovite, ori oameni care îmi cereau ajutorul pentru sterilizare sau alte sfaturi, apeluri de la clinica sau alte necesități. Observa câte mesaje primesc zilnic, cate solicitări și câte sunt de făcut într-o zi. A dorit să facă mai mult decât voluntariat în adăpost, a dorit să salveze animale și sa îmi ofere sprijin mai mult pentru asociație. De atunci am salvat multe animale împreună, am mers împreună să îi arat ce înseamnă o salvare a unui animal lovit de mașină și cum trebuie să procedăm, este prezentă la campaniile de sterilizări pe partea de organizare, a preluat pagina noastră de Instagram la care implicarea îi aparține 100%, de asemenea ia legătura cu oamenii care ne contactează, face postări și este atentă la orice detaliu legat despre Fight for Animals. Este prezentă peste tot, este nu doar omul meu de baza, este omul pe care l-am căutat o viață întreagă! Să faci ceea ce fac eu e puțin mai diferit decât ceea ce fac restul, decât restul joburilor, e nevoie de multă implicare psihică, e nevoie să fii puternic și să stai în picioare, întâlnești cazuri care te distrug emoțional dar important e să nu cazi, Iară Sara este unul dintre acești oameni puternici. Implicarea ei duce astfel la o funcție de conducere în asociație, in Fight for Animals e nevoie de oameni cu mentalitate noastră, că sa pot schimba gândirea”, mai arată emoționat Paul Oșan.

Îi dorim mult succes Sarei în acest drum greu, dar frumos!

C.Ț.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu