Share
Olarul Tănase Burnar din Săcel reprezintă a 12-a generație de olari din această zonă

Olarul Tănase Burnar din Săcel reprezintă a 12-a generație de olari din această zonă

Olăritul este un meșteșug foarte vechi. În Maramureșul istoric, familia Burnar din Săcel este cea care duce tradiția mai departe.

Olarul Burnar Tănase reprezintă a 12-a generație de olari din această zonă.

„În Maramureș, arta meșteșugului tradițional este transmisă din generație în generație.

Moștenirea culturală pe care maramureșenii au primit-o de la bunii și străbunii neamului este prețuită și păstrată cu sfințenie.

Azi vi-l prezentăm pe olarul Burnar Tanase. De origine din Săcel, Maramureș, el reprezintă a 12-a generație de olari din această zonă.

De la forma vaselor, elementele de decor pictate și motivele prezente pe acestea, precum curgerea apei, soarele, linia vieții, și de asemenea și tehnica de lucru care a rămas aproape neschimbată, ne duc cu gândul la ceramica dacică.

Toate obiectele modelate de Tănase Burnar ajung în muzee, pe mesele vizitatorilor care îi trec pragul atelierului și în pensiunile din țară. Și da, sarmalele au un alt gust dacă le servești dintr-un blid de ceramică de Săcel, ne spune asta Tănase Junior!”, se precizeză pe pagina Visit Maramureș.

Atelierul, localizat în Săcel pe str. Valea Bistriței, nr. 362, precum și cuptorul care se află la subsol este deschis pentru vizitatori.

Sursa foto: Constantin Ioan Lazu – Maramureșu’ Meu


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu