„Stradivarius în Lumina Anului Nou” – concert extraordinar în Baia Mare, susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - 19 minute în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani - 4 ore în urmă
Studenții nu mai pot cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 90% - 5 ore în urmă
Mulți vizitatori la Muzeul Memorial Gheza Vida - 5 ore în urmă
În această perioadă: Preoții merg și sfințesc casele oamenilor prin stropire cu apă sfințită, vestind Botezul lui Hristos - 6 ore în urmă
Voucherele pentru alimente vor fi alimentate odată la 6 luni - 7 ore în urmă
„De la Recea la New York”: Călătorie muzicală la biserica greco-catolică din Mocira - 8 ore în urmă
La Catedrala Episcopală din Baia Mare a fost sfințită Icoana Anului Omagial - 9 ore în urmă
Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 1 zi în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 1 zi în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației
În 27 decembrie, Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației a găzduit vernisajul expoziției „Lumi paralele – Expoziție omagială MIHAI BORODI”.
O etalare muzeală valoroasă de artă plastică combinată: picturi și sculpturi create de artistul maramureșean (1950-2019), în timpul șederii acestuia în Saint-Apollinaire, lângă Dijon, Franța.
„Pe simezele Muzeului Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” se află o mică parte din moștenirea artistică a lui Mihai Borodi, un sculptor excepțional născut în Maramureș, care a îmbinat tradițiile locale cu o viziune modernă.
Stabilit în Franța, Mihai Borodi a devenit o prezență remarcabilă în peisajul artistic local. Lucrările sale monumentale, precum „Speranța”, „Dialog intim” sau „Arborele muzicii”, realizate în piatră și inox, stau mărturie măiestriei sale.
Pe parcursul carierei sale, Mihai Borodi a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, de la Bienala de Pictură și Sculptură din București până la evenimente organizate în Ungaria, Belgia, Franța și China. În 2016, i s-a decernat premiul internațional „Leonardo da Vinci – Universal Artist” la Florența, o recunoaștere a imaginației sale excepționale și a talentului său artistic.
Această expoziție este o invitație să descoperim mesajele profunde din arta sa și să ne conectăm la valorile transmise prin creațiile lui.
Mulțumim familiei pentru că au făcut posibilă această expoziție, iar prin eforturile ei, ne bucurăm de un moment frumos, care păstrează vie memoria acestui mare artist”, transmit reprezentanții Muzeului Maramureșan.