În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 29 minute în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 39 minute în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 50 minute în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 1 oră în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 1 oră în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 2 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 2 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 2 ore în urmă
Bugetul 2025 aprobat după 20 de ore de dezbateri intense - 2 ore în urmă
50 de ani de la aselenizarea Apollo 14 pe Lună - 3 ore în urmă
Părintele Constantin Necula va sluji la Mănăstirea Moisei de Praznicul Bunei Vestiri
Părintele Constantin Necula va sluji la Mănăstirea Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Moisei de Praznicul Bunei Vestiri.
„Cu binecuvântarea și din grija Preasfințitului Părintelui nostru Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului Pr. Prof. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, decan interimar al Facultății de Teologie din Sibiu, revine în Maramureș la mănăstirea noastră.
Părintele Necula va sluji la Sfânta Liturghie, luni 25.03.2024, de praznicul Bunei Vestiri în cadrul căreia ne va pune la suflet un cuvânt de învățătură.
Vă așteptăm pentru a prăznui împreună “Buna Vestire” și pentru a împlini cuvintele pricesnei „Am venit Maicuță să ne mai vedem, să-ți spunem necazul care-l mai avem!”, este invitația celor de la mănăstire.
Reamintim că în anul 2017 Preasfințitul Părinte Iustin i-a oferit cea mai importantă distincţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, „Crucea Voievodală Maramureşeană” şi Gramata Episcopală „în semn de înaltă apreciere, multă preţuire şi părintească recunoştinţă pentru călătoria duhovnicească pe care o face împreună cu tinerii României creştine spre Hristos, Calea, Adevărul şi Viaţa, cultivând cu gingăşie şi nobleţe voievodală tot ce au mai frumos şi mai sublim tinerii vremurilor noastre şi îndemnându-i să-şi pună cea mai de preţ comoară – tinereţea – în slujba Bisericii şi a neamului”.
L.C.H.