Cinci arbitri din România vor fi la WEURO 2025 - 2 ore în urmă
A.C.S Athelic Târgu Lăpuș a obținut rezultate frumoase la cea de-a IV-a ediție a Crosului Primăverii - 4 ore în urmă
Sărbătoarea hramului mic la Mănăstirea Greco-Catolică din Băsești. Programul evenimentelor liturgice și culturale - 4 ore în urmă
Rezultate foarte bune obținute de sportivii Flykick Team Baia Mare la Campionatul Național de Înot – etapa regională, cadeți 12-13 ani - 4 ore în urmă
Trenulețul copilăriei noastre - 4 ore în urmă
Prognoză ANM: Vremea în Maramureș în următoarele două săptămâni - 5 ore în urmă
Salvați-mi fetița! a fost strigătul disperat al mamei. Ambulanțele românești, oprite de vameşii sârbi. - 6 ore în urmă
Cum să îți monitorizezi riscul de preinfarct - 7 ore în urmă
Reorganizarea taxelor – O revoluție economică sau un experiment riscant? - 8 ore în urmă
Credință și tradiție: Concertul de pricesne din Fântânele a adus în fața publicului momente frumoase și profunde - 8 ore în urmă
Părintele Iulian Szerasz, la discuții cu elevii, la Biblioteca Orășenească Vișeu de Sus
Activități frumoase și de mare folos s-au desfășurat, zilele acestea, la Biblioteca Orășenească Vișeu de Sus.
Mai exact, miercuri, 26 martie, părintele Iulian Szerasz s-a întâlnit cu elevii Liceului Teoretic ,,Bogdan Vodă” și le-a vorbit despre semnificațiile și beneficiile postului.
„Ca un grădinar al sufletelor, părintele Iulian Szerasz continuă, an de an, să cultive în sufletele tinerilor dragostea pentru credință și înțelepciunea postului. Într-o atmosferă caldă, la bibliotecă, am descoperit împreună puterea postului – un drum al purificării, al binecuvântării și al apropierii de Dumnezeu.
În cadrul programului Școala Altfel, 100 de elevi ai Liceului Teoretic ,,Bogdan Vodă”, au deschis pagini de învățătură și au schimbat gânduri despre Post – semnificații și beneficii.
Mulțumim părintelui Iulian Szerasz pentru cuvintele de întărire și susținere a tinerilor!”, transmit reprezentanții Bibliotecii.
O altă întâlnire s-a organizat vineri, 28 martie, de această dată cu elevii de la Școala Profesională Româno-Germană.
„Plecând de la „Pilda vameșului și a fariseului”, părintele Iulian Szerasz le-a vorbit elevilor de clasa a Vll-a de la Școala Profesională Româno-Germană, însoțiți de doamna dirigintă Ana-Maria Creța, despre semnificația postului.
În cadrul activității, elevii au participat activ, răspunzând la întrebări și discutând despre virtuți.Împreună cu părintele, au realizat un ,,Pom al virtuților „, simbolizând valorile esențiale pe care le cultivăm în suflet în această perioadă de reflecție și rugăciune”, se anunță pe pagina Bibliotecii.