Final de mandat la Cotroceni - 3 ore în urmă
Situația gripei în Maramureș: Trei decese și sute de cazuri raportate - 3 ore în urmă
Doi elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare s-au clasat pe locuri fruntașe la Concursul de Interpretare Vocală ,,Magia Cântecului” - 8 ore în urmă
O elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare s-a calificat la etapa națională a Concursului televizat „Parlez-vous francophonie?” - 8 ore în urmă
Guvernul promite 800 de lei pentru pensionarii cu venituri mici - 8 ore în urmă
Diana Șoșoacă provoacă din nou scandal în plenul european - 8 ore în urmă
Se lansează Cenaclul „Rivulus Dominarum” - 12 ore în urmă
Viorica Marincaș, noul președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș - 12 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii, celebrată la Liceul „Ioan Buteanu” prin proiectul „Întâlnire pe nevăzute cu o carte” - 13 ore în urmă
„Târg de mărțisor” organizat în Târgu Lăpuș - 13 ore în urmă
Parteneriat între polițiștii maramureșeni și cei ucrainieni
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş în parteneriat cu Poliția Regională Ivano Frankivsk din Ucraina au finalizat implementarea proiectului „Consolidarea capacităţii pentru combaterea criminalităţii organizate şi întărirea cooperării transfrontaliere prin îmbunătăţirea bazei materiale şi realizarea de secţiuni comune de pregătire a forţelor de poliţie în domeniul criminalistic (FIROUA)”.
Principalul obiectiv al acestui proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina 2014 – 2020, a fost creşterea cooperării regionale pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi cooperarea transfrontalieră. Proiectul a beneficiat de o finanţare de 99.944 euro, respectiv 477.632 lei.
Activitățile derulate au constat în achiziţionarea unei baze materiale specifice structurilor criminalistice, cum ar fi truse universale destinate activităților de cercetare la fața locului, complete aparate foto, un software specializat pentru prelucrarea și îmbunătățirea imaginilor și înregistrărilor video, pentru partea română, precum și achiziţionarea unui sistem automat de analiză a urmelor și impresiunilor papilare, de către partenerii ucraineni.
De asemenea, în cadrul proiectului, polițiștii criminaliști din ambele țări au participat la sesiuni comune de pregătire pentru utilizarea echipamentelor achiziționate, iar la final a fost elaborată o procedură comună de lucru în ceea ce privește unele activități specifice criminalistice în zona transfrontalieră, care urmează să îmbunătățească cooperarea dintre cei doi parteneri.
Implementarea acestui proiect a reprezentat o călătorie plină de provocări, dar și de realizări remarcabile, care a adus împreună comunități din regiunea transfrontalieră, promovând dezvoltarea și cooperarea. Încheierea acestuia nu înseamnă sfârșitul colaborării, ci mai degrabă deschide noi oportunități și perspective.