Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 2 minute în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 14 minute în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 37 minute în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 1 oră în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 2 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 3 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 4 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 4 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 5 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 6 ore în urmă
Pentru prevenirea inundațiilor: Lucrări de reprofilare și decolmatare pe un râu din Maramureș. Vizată, o lungime totală de 1,3 kilometri (FOTO)
Intervențiile lucrătorilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș în albia râului Bloaja vor diminua semnificativ riscul de inundații în zonă, dau asigurări responsabilii.
Lucrările de reprofilare-decolmatare au fost executate în baza protocolului de colaborare încheiat cu Primăria comunei Cernești, au explicat oficialii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).
“Acestea s-au desfășurat pe patru tronsoane, în lungime totală de 1.344 de metri. Pe aceste tronsoane ale râului Bloaja s-au creat deponii de material aluvionar, ce au condus la devierea cursului de apă spre malul opus, cu efect erozional.
Decolmatarea s-a făcut prin crearea unui șenal, menit să asigure secțiunea de scurgere. În total, s-au decolmatat aproximativ 5.500 de metri cubi de material aluvionar, care a fost folosit pentru eliminarea eroziunilor de mal existente în zona respectivă.
Aceste lucrări contribuie la refacerea capacității de transport a albiei și sunt necesare pentru protecția populației și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor”, a explicat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.
C.Ț.