Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 2 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 2 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 3 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 3 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 5 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 6 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 6 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 7 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 8 ore în urmă
Pescuitul se sărbătorește mondial pe 27 iunie
Anual, la data de 27 iunie se sărbătorește mondial pescuitul. Inițiativa acestei zile a fost lansată, la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului, în anul 1984, fiind găzduită de capitala Italiei, Roma. Peştele şi alte vietăţi marine au fost hrană sănătoasă pentru om din cele mai vechi timpuri. Ziua este un prilej pentru dezbateri despre pescuitul responsabil. În numeroase ţări, la această dată, se organizează concursuri de pescuit.
Există două tipuri de pescuit: sportiv și comercial. Interesant lucru la pescuitul sportiv este că tot peștele este aruncat înapoi în apă. Există 21 de milioane de pescari în întreaga lume și aproximativ 200 de milioane de oameni care depind de pescuit pentru a supraviețui.
Pescuitul este cel mai practicat hobby la nivel mondial. Aproape oricine, indiferent de varstă, statut social sau chiar venit financiar îl poate practica cu ușurință. Odată ce vă aflați în doc, în barcă sau pe malul râului, nu contează cine sunteți sau de unde ați venit, tot ce contează este captura. Pescuitul este un sport care va rezista multă vreme de-a lungul timpului. 40% dintre adulți, seara își dau seama că sunt foarte tensionați. Pentru a reduce această tensiune și stres, pescuitul poate fi unul din cele mai bune remedii. Studiile arată că pescuitul poate fi folosit ca terapie pentru a reduce simptomele stresului post-traumatic (PTSD). Potrivit studiilor, pescuitul ar putea duce la o reducere semnificativă a simptomelor de anxietate, depresie și stres.
Lăcrimioara ZOTA