Președintele UDMR Kelemen Hunor cere întrunirea CSAT - 7 ore în urmă
ILEANA HOROBA DANCI: „E pur și simplu firesc să oferi ceva locului în care ai crescut.” - 10 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” a găzduit simpozionul „Istoria unui secol de Patriarhat. Un secol cât o istorie în Maramureșul Voievodal” - 11 ore în urmă
Gheorghe Ionuţi, unul dintre cei mai în vârstă oameni din Maramureș, a trecut la cele veșnice la aproape 105 ani - 11 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Vinovăția care nu îți aparține - 11 ore în urmă
Marcel Mureșan, convorbiri cu Ioan Marchiș (IV) - 11 ore în urmă
Manifestare culturală de excepție: Marian Ilea lansează cartea „Vremuri îmbârligate” - 15 ore în urmă
Elevii din Maramureș strălucesc la Concursul „Unirea” - 15 ore în urmă
Locuri de parcare de reședință disponibile în Baia Mare - 15 ore în urmă
Vizită oficială la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare - 15 ore în urmă
Pescuitul se sărbătorește mondial pe 27 iunie
Anual, la data de 27 iunie se sărbătorește mondial pescuitul. Inițiativa acestei zile a fost lansată, la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului, în anul 1984, fiind găzduită de capitala Italiei, Roma. Peştele şi alte vietăţi marine au fost hrană sănătoasă pentru om din cele mai vechi timpuri. Ziua este un prilej pentru dezbateri despre pescuitul responsabil. În numeroase ţări, la această dată, se organizează concursuri de pescuit.
Există două tipuri de pescuit: sportiv și comercial. Interesant lucru la pescuitul sportiv este că tot peștele este aruncat înapoi în apă. Există 21 de milioane de pescari în întreaga lume și aproximativ 200 de milioane de oameni care depind de pescuit pentru a supraviețui.
Pescuitul este cel mai practicat hobby la nivel mondial. Aproape oricine, indiferent de varstă, statut social sau chiar venit financiar îl poate practica cu ușurință. Odată ce vă aflați în doc, în barcă sau pe malul râului, nu contează cine sunteți sau de unde ați venit, tot ce contează este captura. Pescuitul este un sport care va rezista multă vreme de-a lungul timpului. 40% dintre adulți, seara își dau seama că sunt foarte tensionați. Pentru a reduce această tensiune și stres, pescuitul poate fi unul din cele mai bune remedii. Studiile arată că pescuitul poate fi folosit ca terapie pentru a reduce simptomele stresului post-traumatic (PTSD). Potrivit studiilor, pescuitul ar putea duce la o reducere semnificativă a simptomelor de anxietate, depresie și stres.
Lăcrimioara ZOTA