Ninsori de aprilie în Maramureș | video - 5 ore în urmă
Egal pentru Minaur la Satu Mare în a treia etapă din play-off - 6 ore în urmă
Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 7 ore în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 11 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 11 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 12 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 12 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 12 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 14 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 15 ore în urmă
Povestea luptătoarelor de la Asociația „Oameni buni” merge mai departe
Comunitatea Asociației „Oameni buni”, filiala Baia Mare a împlinit luna trecută un an de la înființare. O mână de ființe puternice, care au trecut sau încă trec printr-o boală incurabilă, nu s-au lăsat învinse de ea, nicio clipă. Se întâlnesc periodic și își înseninează zilele una, alteia.
Bilanțul lunii martie a fost unul încărcat de activități diverse. Fetele, indiferent de vârsta pe care o au, nu au timp de lamentări. În fiecare săptămână, vinerea își dau întâlnire la biblioteca băimăreană, unde li s-a oferit un spațiu pentru a-și desfășura activitatea. În cadrul atelierelor creative, mâinile lor dibace au confecționat diferite mărțișoare, obiecte decorative și picturi. După muncă au loc și ore de sport săptămânale, care le ajută să se mențină în formă.
Tot în această lună au făcut vizite la secția oncologie și radioterapie din cadrul Spitalului Județean, pentru a oferi mărțișoare. Un număr de 5 tablouri din cadrul proiectului „On Cool Art” au fost donate și expuse în secția de radioterapie a spitalului băimărean.
Proiectele lor nu se limitează la atât. Pe viitor își doresc să poată beneficia și de consiliere psihologică și nutrițională. Dorința cea mare a membrelor asociației este de a avea propriul lor spațiu, în care să-și desfășoare activitățile, fără să fie condiționate de oră sau zi.
Lăcrimioara ZOTA