Les Deux Alpes – pânza albă a munților unde Iolanda Griga Gherghel pictează vise de iarnă - 8 ore în urmă
Meșterul popular Vasile Borodi din Sârbi confecționează clopuri de peste 40 de ani - 12 ore în urmă
Se organizează șezătoare la Boiu Mare; Deți Iuga, invitat special - 12 ore în urmă
„Vișeu de Jos – Etnografie și Folclor”: Apariție editoarială la 660 de ani de atestare documentară a Vișeului de Jos - 12 ore în urmă
Majorare de 5-8% a tarifelor abonamentelor Orange - 13 ore în urmă
La Teatrul Municipal Baia Mare are loc premiera unui spectacol menit să celebreze personalitatea lui Hollósy Simon - 13 ore în urmă
Dicționarul Centrului Artistic Baia Mare. Artiștii Școlii Hollósy (XVII) - 14 ore în urmă
Donald Trump deschide un nou teatru de război - 14 ore în urmă
Istoria și Geografia riscă să devină materii opționale - 14 ore în urmă
Tradiții: Ziua ursului aduce speranța primăverii în Maramureș - 14 ore în urmă
Se face parastas pentru arhimandritul Serafim Man la Mănăstirea Rohia; Se împlinesc 11 ani de la mutarea la Domnul
Duminică, 11 februarie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va liturghisi împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.
De la ora 8.30 va începe slujba Utreniei, la ora 9.15 va avea loc primirea ierarhilor, iar la ora 9.30 va începe Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.
După Sfânta Liturghie, ierarhii împreună cu soborul părinților slujitori vor săvârși Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Părintele Arhim. Serafim Man, cu ocazia împlinirii a 11 ani de la trecerea la cele veșnice.
Părintele Serafim (Ștefan) Man s-a născut la 27 noiembrie 1935, în satul Boiereni. La vârsta de 17 ani, la 23 noiembrie 1952, a intrat în obștea Mănăstirii Rohia, iar după un noviciat de trei ani, la 20 iulie 1955, a fost tuns în monahism, primind numele Serafim. În luna martie a anului 1957 a fost hirotonit ierodiacon, apoi ieromonah, slujind la mănăstire până în anul 1959, când, prin Decretul 410, a fost nevoit să părăsească așezământul. A slujit ca preot în parohiile Cupşeni, Băiuş şi Costeni cu filia Dobric până în 1971, când s-a întors la Rohia. Doi ani mai târziu a fost numit stareț al Mănăstirii Rohia. Părintele Serafim a fost cunoscut și iubit de către preoți, monahi și credincioși, ca un duhovnic bun și rugător. A trecut la Domnul în anul 2013, în ziua de 12 februarie.
Veșnica pomenire!
L.C.H.