Elevul sighetean Raul Alexandru Covrig va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia (APhO-2026) - 7 ore în urmă
Un licean de la ”Șincai” își face debutul pe tărâm literar, lansând o carte de poezii - 9 ore în urmă
A trecut la cele veșnice Petru Pop din Bârsana, unul dintre meșterii care au contribuit la edificarea Muzeului Maramureșan din Sighet - 9 ore în urmă
Meșteșug și gust autentic maramureșean la Târgul de Primăvară de la Jucu - 9 ore în urmă
Două săptămâni de săpături în Piața Libertății - 9 ore în urmă
O rundă generoasă cu golurile în ligile 4 și 5 - 10 ore în urmă
Heritage in Design: Tradiția și inovația, unite într-un eveniment de succes - 11 ore în urmă
„Tinerii Lei” Baia Mare, premiați la turneul de șah „Napocensis Rapid” din Cluj-Napoca - 12 ore în urmă
Hanul Țentea din Pasul Gutâi a fost scos la vânzare - 12 ore în urmă
Cătălin Moroșanu, legenda K1, împreună cu echipa sa de la Dinamic Fighting Show, au trecut pragul Muzeului Satului din Baia Mare - 13 ore în urmă
Profesorul Gheorghe Szöllössy a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sighetu Marmației
Pentru activitatea pusă în slujba tinerilor și a comunității sighetene, profesorul Szöllössy Gheorghe a primit ieri, 31 octombrie, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sighetu Marmației.
Prin mâinile sale au trecut multe generații de elevi, iar pregătirea pe care le-a oferit-o a fost una extraordinară.
„Născut pe 17 septembrie 1939, în cei peste 40 de ani de activitate la catedră, domnul Szöllössy Gheorghe s-a implicat într-o multitudine de activități.
Pe parcursul carierei a predat la multe școli din orașul nostru, printre care Liceul Mixt Maghiar, Liceul Pedagogic, Liceul Dragoș Vodă, Liceul Forestier, iar elevii săi au câștigat numeroase concursuri, olimpiade naționale și internaționale, mulți dintre ei devenind la rândul lor profesori renumiți.
Activitatea sa de matematician a fost recunoscută cu diplome și distincții, amintesc aici Diploma de excelență acordată de Societatea de științe matematice din România în anul 2006 și premiul Farkas Gyula. În anul 2002 a luat parte la înființarea Școlii maghiare Leowey Klara din Sighetu Marmației, cultivând de-alungul timpului un profund respect pentru multiculturalitatea sigheteană.
Domnule profesor Szöllössy Gheorghe, în numele comunității sighetene vă mulțumesc pentru întreaga activitate și pentru valorile pe care le-ați transmis de-alungul anilor tinerilor pe care i-ați format. Primiți gândurile noastre de prețuire și urările de sănătate și viață lungă.
Mulțumim domnului profesor Vraja Dănuț pentru materialul împărtășit astăzi cu cei prezenți în Sala Transist, un interviu emoționant care poartă amprenta unor matematicieni dăruiți misiunii lor nobile”, transmite primarul Vasile Moldovan.
Felicitări! Multă sănătate îi dorim!