Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 10 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 10 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 14 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 15 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 16 ore în urmă
Proiectul „Râuri de cristal”: În județul Maramureș campania ambițioasă de ecologizare din țara noastră a ANCBP va avea cel puțin 5 acțiuni!
Proiectul „Râuri de cristal”: În județul Maramureș campania ambițioasă de ecologizare din țara noastră a ANCBP va avea cel puțin 5 acțiuni!
Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) în parteneriat cu Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterninară a Banatului Timișoara (USAMVBT) implementează în anul 2022 Campania Națională „Râuri de cristal” în cadrul căreia vor fi ecologizați 1000 de Km de cursuri de apă din 40 de județe ale țării.
Campania este un proiect deosebit de ambițios deoarece nu beneficiază de finațări publice, totul se desfășoară doar pe bază de voluntariat și sponsorizări private, scopul acesteia fiind pe lângă cel de ecologizare și acela de conștientizare a populației privind importanța colectării selective a deșeurilor precum și menținerea unui mediu curat.
În Maramureș se vor implementa minimum cinci proiecte ale campaniei pe cinci cursuri diferite ale unor râuri, primul proiect al campaniei a avut loc în 14 aprilie pe râul Someș în zona localității Lucăcești. La strangerea de deșeurilor au participat aproximativ 90 de elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Mireșu Mare, reprezentanți ai Primăriei Mireșu Mare, ai Apelor Române, Profi România, voluntari ANCBP pecum și ADI Deșeuri Maramureș, target-ul fiind de aproximativ 5 Km de maluri ale râului.
După acțiunea de ecologizare, inspectorii ANCBP le-au facut o surpriză copiilor și i-au ajutat la montarea de căsuțe pentru păsărele într-o pădure învecinată zonei ecologizate. Căsuțele fac parte dintr-un proiect al școlii Gimnaziale Mireșu Mare dedicat zilei păsărilor care include mai multe activități printre care și aceasta. De acum, micuții nu mai au decât de așteptat ca viitorii locatari ai căsuțelor să își aleagă câte o locație, emoțiile fiind pe măsură deoarece grupele de copii au construit căsuțele pentru păsărele personalizate, astfel că, la viitoarea vizită în pădure, vor afla ce preferințe „imobiliare” au înaripatele din zonă, mai arată reprezentanții ANCBP.
DirectMM.ro