Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 4 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 6 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 6 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 19 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 19 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 1 zi în urmă
Punte educațională între Republica Moldova și România: Tabără specială cu 40 elevi olimpici maramureșeni și basarabeni! Care este scopul prioritar!
Punte educațională între Republica Moldova și România: Tabără specială cu 40 elevi olimpici maramureșeni și basarabeni! Care este scopul prioritar!
Consiliul Județean Maramureș organizează „Tabăra de excelență în Maramureș-PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, arată instituția.
Activitățile se vor desfășura în Maramureș, cu 40 de elevi olimpici alături de însoțitorii lor, având ca obiectiv principal promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul elevilor de liceu olimpici la limba română și istorie din raioanele Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova, prin conectarea interregională cu tineri olimpici din județul Maramureș.
Câte 10 elevi olimpici din cele 3 raioane partenere și din Județul Maramureș vor fi selectați să participe la tabără, în baza rezultatelor obținute la olimpiadele derulate în 2022 și 2023, la limba și literatura română sau istorie. Cei 40 de elevi olimpici și 12 însoțitori din Republica Moldova și din Maramureș vor avea ocazia, pe parcursul a 6 zile, să-și împărtășească experiențele și rezultatele privind păstrarea și promovarea identității naționale, să învețe despre tradițiile și obiceiurile zonei, să viziteze obiectivele turistice cu însemnătate istorică din Maramureș, să intre în contact cu persoanele și activitățile specifice mediului educațional românesc și, în plus, să participe la o acțiune de solidaritate cu copii din Ucraina, mai arată autoritățile maramureșene.
C.Ț.