Expoziția de fotografie „On Cool Art – Body Painting pe Cicatrici Oncologice”- eveniment dedicat încurajării și speranței - 6 ore în urmă
Andreea Ghițiu, una din vocile de aur ale Maramureșului: „Muzica este viața mea, este modul prin care mă exprim și prin care reușesc să transmit emoție” - 6 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Meditație la Duminica vameșului și a fariseului – început al pregătirii noastre pentru Postul cel Mare - 7 ore în urmă
Profanare în inima Vaticanului! - 7 ore în urmă
Consiliul Județean Maramureș reduce cheltuielile pentru deplasările internaționale - 8 ore în urmă
Baia Mare vrea să eclipseze litoralul - 8 ore în urmă
În curând va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Biblioteca mentală” a artistului Mircea Bochiș - 8 ore în urmă
Invitație la atelierul de pictat tricouri pentru copii - 8 ore în urmă
8 Februarie – O zi a științei și imaginației - 10 ore în urmă
Cursul de prim ajutor pediatric va avea loc în Baia Mare - 10 ore în urmă
Puteți, vă rog, să nu mai incendiați Maramureșul?: Inclusiv Salvamont merge, ca pe Câmpu Negru (GALERIE FOTO)
În aceste zile, nu există administrații locale care să nu reclame adrerile necontrolate de pe unitățile lor administrativ-teritoriale. Nu are sens să dăm nume de primării, pentru că ele deja se cunosc. Însă, putem numi persoane care să le spună cetățenilor să înceteze.
În tot Maramureșul sunt cazuri de acest fel. Însă, primarul comunei Bârsana e mai corect ca și alții. „Sper ca cetățenii să înțeleagă faptul că nu numai ei contează. Cu toții contăm. Cerățenii trebuie să respecte regulile” – a spus Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.
„Facem apel la toți locuitorii comunei Bârsana să nu folosească focul deschis pentru igienizarea terenurilor, pentru prevenirea incendiilor, având în vedere că au fost cuprinse de incendii suprafețe foarte mari în comuna noastră. Nerespectarea masurilor legale sus mentionate atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz, potrivit legii. Este mult mai ușor să previi un incendiu, decât să-l stingi sau să înlături urmările acestuia!” – a spus Teodor Ștefanca.
Partea rea e că în alte UAT-uri se dă foc ca-n codru și ajunge la alții, si atunci cine e de vină? Recomandarea noastră și a ISU Maramureș e să ceri permis de foc. Astfel, incendiile de vegetație uscată nu vor mai fi parte din cotidian. Mai ales acum. Și că veni vorba…
Ca să înțelegem cât e de periculos, în ciuda eforturilor depuse de presă pentru a preveni incendiile de vegetație uscată.
În urmă cu o săptămână, echipajele Salvamont Maramureș au fost chemate să vină în ajutor în Sighet, ca un incendiu să nu se extindă în pădure. A fost la Câmpu Negru. Militarii și salvomntiștii au intervenit și au rezolvat.
C.Ț.