Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 8 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 9 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 9 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 10 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 10 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 13 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 15 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 15 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 15 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 16 ore în urmă
Racla cu o părticică din moaștele Sfântului Nectarie a ajuns și la căpătâiul celor bolnavi din spitalele Băii Mari
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și vindecător de boli incurabile, și un fragment din lemnul Sfintei Cruci au fost aduse în Baia Mare.
După ce au fost așezate spre închinare în biserica parohiei cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, acestea au fost duse și la căpătâiul celor grav bolnavi din spitalele orașului.
Raclele au fost purtate de preoții Pop Andrei Emil, inspector eparhial, și Pop Andrei Marius, inspector în cadrul sectorului social- filantropic al Episcopiei, însoțiți de preoții slujitori Ovidiu Bontoș și Bogdan Bancoș, în secțiile ATI, Pediatrie și Oncologie de la Spitalul Județean, Spitalul de boli infecțioase și psihiatrie și Spitalul de pneumoftiziologie.
Tuturor celor aflați în suferință apropierea de aceste mari daruri a adus întărire în credință, nădejde în vindecare și putere de a răbda.
Prezența Sfintelor Moaște și a Sfintei Cruci în aceste spații ale bolii și ale durerii arată grija permanentă a Bisericii și față de acești credincioși, dar mai cu seamă în „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, informează Pr. Pop Andrei Marius – inspector eparhial.