Unitatea canină a Salvamont Borșa și-a reconfirmat brevetul de căutare în avalanșă și mediu natural - 24 minute în urmă
Lecție interactivă la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 31 minute în urmă
Baia Mare colectează responsabil - 33 minute în urmă
13 Februarie – Ziua Internațională a Radioului - 35 minute în urmă
Seară de film la Casa de Cultură din Târgu Lăpuș - 56 minute în urmă
Winter Tour la Borșa; Se anunță un weekend cu distracție - 2 ore în urmă
Jubileul artiștilor la Galeria de Artă U.A.P. Baia Mare; Sunteți invitați să admirați expoziția „De-spre credință” - 2 ore în urmă
Final de mandat la Cotroceni - 13 ore în urmă
Situația gripei în Maramureș: Trei decese și sute de cazuri raportate - 14 ore în urmă
Doi elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare s-au clasat pe locuri fruntașe la Concursul de Interpretare Vocală ,,Magia Cântecului” - 18 ore în urmă
Rata de infectare: Nouă comune din județul Maramureș nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Vezi situația pe localități
Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 1 martie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 1.636 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 3,12 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Astăzi, 1 martie, avem mai multe localități în carantină zonală, respectiv comunele Recea, Remetea Chioarului, Groși, Rona de Jos, Șișești și orașul Tăuții Măgherăuș.
În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație. Urmează, evident, Sighetu Marmației, respectiv, în ordine, orașul Baia-Sprie, comuna Recea și orașul Tăuții Măgherăuș, cu peste 50 cazuri.
Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre două orașe și trei comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Recea, cu o incidență de peste 10 cazuri la mia de locuitori, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Rona de Jos, cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, comuna Șișești, municipiul Baia Mare și comuna Satulung, cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, orașul Baia-Sprie și comuna Oarța de Jos, cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5, respectiv orașul Ulmeni, comunele Groși, Băiuț și Coltău, orașul Cavnic și comuna Ardusat, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4.
Așadar, avem o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu incidența de peste 10, două UAT-uri cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, două UAT-uri cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5 și încă șase UAT-uri cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de 14 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 22 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem numai nouă UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni, respectiv Călinești, Cupșeni, Desești, Oncești, Petrova, Săcel, Săpânța, Șieu și Poienile Izei (Poienile Izei chiar a fost o vreme în carantină, iar numărul cazurilor s-a redus la zero). Ca atare, a crescut numărul cazurilor la nivel județean, în unele UAT-uri crescând incidența destul de mult. În prezent, avem mai multe localități carantinate zonal, respectiv comunele Recea, Remetea Chioarului, Groși, Rona de Jos, Șișești și orașul Tăuții Măgherăuș, cu localitățile aferente.
Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a doua, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.
C.Ț.