În curând vom putea să ne creștem dinții pierduți exact ca atunci când eram mici - 2 ore în urmă
Meșteșug: Ștefan Farcaș din Cavnic realizează sticle cu superbe miniaturi din lemn - 3 ore în urmă
Se fac înscrieri pentru tabăra de vară Tech-Xplore din Sighetu Marmației - 5 ore în urmă
Prof. Clara Săcălean a trecut la cele veșnice; A ghidat pe drumul muzicii generații întregi de elevi - 5 ore în urmă
Ceea ce părea imposibil în cazul cancerului devine realitate - 6 ore în urmă
Premiu Special obținut de un elev din cadrul Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă - 7 ore în urmă
Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj - 8 ore în urmă
Minivacanță cu final decisiv – 4 Mai, ziua votului - 9 ore în urmă
Protos. Serafim Bilț, Eclesiarhului Catedralei Episcopale din Baia Mare, distins cu Ordinul „Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul” - 10 ore în urmă
Flashmob organizat pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului - 11 ore în urmă
Record de vizitatori în luna octombrie la Muzeul de Mineralogie Baia Mare
Luna octombrie a acestui an a adus un nou record lunar de vizitatori pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare – 3.687.
Factorul preponderent ce a condus la acest remarcabil succes îl reprezintă, fără îndoială, intervalul cuprins între 21 și 29 octombrie 2023. În această perioadă, numeroase instituții de învățământ, din județul Maramureș și din zonele învecinate, au optat pentru a programa vizite, în cadrul săptămânii dedicate activităților alternative, cunoscută sub denumirea de „Școala altfel”.
„În ceea ce privește statistica specifică pentru această săptămână, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a avut onoarea de a găzdui un număr de 2662 de vizitatori și 80 de grupuri. Pe lângă grupurile de elevi din județul Maramureș, Muzeul nostru a fost ales ca destinație în această perioadă și de către grupuri de elevi provenind din județele Satu Mare, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba și Mureș.
Elevii vizitatori au beneficiat de ghidaje gratuite în Expoziția permanentă și cele trei expoziții temporare: „Minerale în filatelia românească”, „30 de ani de expoziții” și „Telefoanele mobile și mineralele lor”. De asemenea, foarte apreciat a fost dispozitivul de realitate augmentată, care a permis elevilor să recreeze modul de funcționare a unui vulcan.
În această notă plină de recunoștință, aducem sincere mulțumiri tuturor celor care, au alocat timp să descopere și să aprecieze expozițiile noastre și sperăm că s-au bucurat de experiența avută”, transmit cei de la Muzeu.