Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 1 oră în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 1 oră în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 3 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 5 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 6 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 6 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 7 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 7 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 8 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 11 ore în urmă
Record de vizitatori în luna octombrie la Muzeul de Mineralogie Baia Mare
Luna octombrie a acestui an a adus un nou record lunar de vizitatori pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare – 3.687.
Factorul preponderent ce a condus la acest remarcabil succes îl reprezintă, fără îndoială, intervalul cuprins între 21 și 29 octombrie 2023. În această perioadă, numeroase instituții de învățământ, din județul Maramureș și din zonele învecinate, au optat pentru a programa vizite, în cadrul săptămânii dedicate activităților alternative, cunoscută sub denumirea de „Școala altfel”.
„În ceea ce privește statistica specifică pentru această săptămână, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a avut onoarea de a găzdui un număr de 2662 de vizitatori și 80 de grupuri. Pe lângă grupurile de elevi din județul Maramureș, Muzeul nostru a fost ales ca destinație în această perioadă și de către grupuri de elevi provenind din județele Satu Mare, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba și Mureș.
Elevii vizitatori au beneficiat de ghidaje gratuite în Expoziția permanentă și cele trei expoziții temporare: „Minerale în filatelia românească”, „30 de ani de expoziții” și „Telefoanele mobile și mineralele lor”. De asemenea, foarte apreciat a fost dispozitivul de realitate augmentată, care a permis elevilor să recreeze modul de funcționare a unui vulcan.
În această notă plină de recunoștință, aducem sincere mulțumiri tuturor celor care, au alocat timp să descopere și să aprecieze expozițiile noastre și sperăm că s-au bucurat de experiența avută”, transmit cei de la Muzeu.