Elevii din Ocna Șugatag vor susține momente artistice și ateliere „Din drag pentru mama” - 14 minute în urmă
Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 12 ore în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 12 ore în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 13 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 15 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 16 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 17 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 18 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 18 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 18 ore în urmă
Relaxare: Accesul în saloane s-ar putea face doar pe bază de programare și după ce se ia temperatura clienților
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) propune, în lista de recomandări (este vorba despre un draft, momentan, deci propuneri) referitoare la reluarea activității de către centrele de înfrumusețare, ca accesul în saloane să se facă pe bază de programare, pentru a nu exista persoane în așteptare în interiorul incintei.
Redăm integral propunerile transmise, sâmbătă, de INSP, referitor la acest aspect:
„Reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate
1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.
2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37.0, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.
4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore”.
Institutul Național de Sănătate Publică a publicat, sâmbătă, 9 mai, recomandările ce vor fi dispuse de instituții, odată cu reluarea activității, după încetarea stării de urgență. Documentul este lansat în dezbatere publică, iar sugestiile pot fi trimise pe adresa de email propuneri.relaxare@ms.ro.