S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 53 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
A fost hramul Mănăstirii Dragomirești din Maramureșul Voievodal
Sâmbătă, 20 iulie, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Dragomirești din Maramureșul Voievodal, Protopopiatul Vișeu, cu ocazia serbării hramului așezământului monahal.
Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit și un lumânărar amplasat în curtea mănăstirii.
Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”, iar la momentul pricesnei au cântat surorile Suzana și Daciana Vlad și Oana Larisa Pop.
În încheiere, preacuviosul părinte protosinghel Iosif Petra, egumenul mănăstirii, a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul obștii monahale și pentru slujire și în semn de recunoștință și prețuire a oferit ierarhului o icoană pictată cu chipul Sfântului Ilie și un buchet de flori.
Amintim faptul că în luna iulie a anului 2023, Mănăstirea „Sfântul Ilie” din localitatea Dragomirești a împlinit 100 de ani de existență. Cu această ocazie a fost tipărită Monografia-Album a mănăstirii şi a fost imprimată o plachetă aniversară, ca mărturie peste ani a momentelor istorice prin care a străbătut acest sfânt locaş de închinare.
De asemenea, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin și cu purtarea de grijă a conducerii mănăstirii, în curtea acesteia a fost ridicat un mormânt cu o cruce de marmură în vecinătatea bisericii unde se află osemintele ieromonahului Pimen Moldovan, ctitorul Mănăstirii Dragomirești. Acestea au fost descoperite de către părintele protosinghel Iosif Petra, anul trecut în ajunul praznicului Nașterii Maicii Domnului, informează pr. Adrian Dobreanu – director Departament Comunicații Media-Online
Foto: Tudor Ciocotișan
Citește și