Share
Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut, neatins de explozie, dă speranțe preotului, care îndeamnă credincioșii să se roage

Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut, neatins de explozie, dă speranțe preotului, care îndeamnă credincioșii să se roage

Biserica ortodoxă greacă Sfântul Dimitrios din Achrafieh este la mai puțin de un kilometru distanță de locația unde a avut loc explozia din Beirut. Părintele Youil Nassif s-a grăbit pentru a verifica pagubele produse de deflagrație și a găsit naosul distrus. Însă spațiul sacru al altarului, protejat de către iconostas a rămas aproape neatins, inclusiv o candelă cu ulei care a rămas aprinsă după explozie, potrivit BBC., conform digi24.ro.

„Puteți să-mi spuneți că sunt naiv, dar m-am gândit că este de necrezut. Am simțit că este un mesaj de la Dumnezeu care spune: «Voi fi alături de tine, Voi fi lângă tine, ne vom ridica.»

Am părăsit biserica împreună cu copiii mei, cu 12 minute înainte de explozie. Ne îndreptam către casă când s-a întâmplat. Am ajuns acasă, am lăsat copiii acolo și m-am întors la biserică pentru a verifica ce s-a întâmplat.

Când am ajuns, am fost șocat. Puteți vedea imaginile și clipurile video, biserica fusese distrusă.

M-am îndreptat spre altar. Când am intrat în acesta am fost surprins. Altarul era neatins. Puteți vedea fotografiile și video. Sfântul Potir era intact. Puteți vedea Sfânta Biblia, candela cu ulei care nu s-a mișcat. Puteți vedea moaștele Sfinților, instrumentele. Nici sticla nu a fost spartă.

În vremuri de criză, căutăm semne, o lumină în întuneric. Am simțit că este un semn.

Dar avem nevoie de rugăciuni, nu doar de biserica noastră. Toți cetățenii de aici din Liban, avem nevoie de rugăciuni. Suntem într-o situație gravă. Așa că avem nevoie de rugăciuni.

Vă rugăm, rugați-vă pentru noi”, a declarat acesta pentru BBC.

Exploziile survenite marţi în capitala Libanului au făcut peste 150 de morţi şi 6.000 de răniţi, iar câteva zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Deflagraţiile au fost provocate de explozia unui depozit în care erau stocate, potrivit premierului libanez Hassan Diab, 2.750 de tone de azotat de amoniu, timp de şase ani, „fără măsuri de precauţie”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu