Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 14 minute în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 39 minute în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 1 oră în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 3 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 4 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 4 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 5 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 6 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 7 ore în urmă
”Zidul galben” și 15 bilete pe secundă - 7 ore în urmă
Biserica susține că e singura instituție ce are un proiect de țară
Două zile pline au trecut deja din Simpozionul naţional „Maramureşul (cu gândul şi cu fapta) spre idealul unităţii de credinţă şi de neam”, dedicat Centenarului Marii Uniri. Interesant pare ce a spus la deschidere, PS Părinte Iustin, trăgând – nu chiar fără temei – spuza pe turta bisericii.
„Biserica Ortodoxă Română este instituţia care stă de veghe ca memoria şi istoria României să nu fie falsificate. Dacă Biserica n-ar fi venit cu tema aniversării Marii Uniri şi a comemorării făuritorilor ei, dar şi a „luminilor de Centenar”, adică omagierea personalităţilor din această primă sută de ani, la care imediat Academia Română s-a alăturat, nu ştiu dacă la nivel central şi local s-ar fi făcut nişte evenimente foarte importante. Biserica este instituţia care a produs cea mai profundă înnoire din 1990 încoace – readucerea instituţiilor acolo de unde au fost alungate de regimul comunist – și este singura care a avut un proiect de ţară. Biserica este datoare să păstreze istoria aşa cum a fost” – a subliniat episcopul Maramureșului și Sătmarului.
”Maramureșul. Este o înviere aicea”
Acesta i-a oferit a oferit – cu prilejul simpozionului – Părintelui prof. univ. dr. Viorel Ioniţă – director de studii în Consiliul Bisericilor Europene de la Geneva, consilier al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – distincția ”Crucea Voievodală Maramureșeană”. Asta în semn de înaltă cinstire și aleasă prețuire pentru contribuția adusă la promovarea imaginii și poziției Bisericii noastre în dialogul ecumenic internațional cu celelalte Biserici și reprezentarea Bisericii Ortodoxe Române în toate întrunirile internaționale.
”Am descoperit Maramureșul, care este o Înviere aicea. Această onoare pe care mi-o faceţi mă obligă, în sensul cel mai bun al cuvântului, să mai vin în Maramureş şi, chiar dacă nu mă invitaţi, voi mai veni aicea” – a precizat cel căruia i-a fost acordată distincția.