Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 7 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 9 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 9 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 1 zi în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 1 zi în urmă
Cântul bizantin din Craiova în Maramureș: Tânăra Ana Nuță a poposit în județul nostru și a cântat alături de „Theologos”
Sâmbătă, 2 octombrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, membrii Grupului psaltic „Theologos”, condus de Florian Vois, au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.
O bucurie aparte a constituit prezența la strană a Anei Nuță, studentă la Conservatorul din Craiova, care a poposit pentru puțin timp în Maramureș. Pasionată de muzica bizantină și cu o voce deosebită, aceasta coordonează Grupul de copii „Îngeraşii”, în cadrul căruia îi învaţă pe cei mici cântări bisericeşti. De asemenea, Ana Nuță a obţinut anul acesta locul II la Concursul Solistic Online de Muzică Psaltică, categoria A, din cadrul Festivalului de Muzică Bizantină de la Iaşi (IBMF).
Prezența în Baia Mare a Anei Nuță a fost în contextul colaborării ei cu membrii Grupului psaltic „Theologos” în cadrul unui proiect muzical, prin înregistrarea profesională a două cântări bizantine.
„Ana Nuță – nu doar cu o voce frumoasă, însă cu o așezare minunată în interpretarea cântului bisericesc. De abia mijind zorii maturității în viața ei, dar atât de matură în înțelegerea duhovnicească a stihului, a modului în care strana schimbă duhul, ethos-ul unei slujbe bisericești. Strana stă legată de altar și se adresează poporului binecredincios, ca împreună această „triadă” să se împărtășească de Har, de întâlnirea cu Hristos!” – o descrie Marcel Donca, membru al Grupului „Theologos”.