S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 25 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
În Altarul de vară al Mănăstirii Rohia, slujbă de pomenire a părintelui Nicolae Steinhardt (GALERIE FOTO)
În timpul Sfintei Liturghii de duminică, 31 martie, din Altarul de vară a Mănăstirii Rohia, oficiată de PS Părinte Episcop Iustin, a fost comemorat – printr-o slujbă de pomenire – Părintele Nicolae Steinhardt, cu ocazia împlinirii a trei decenii de la naşterea sa în lumea cea cerească.
”Mănăstirea Rohia e loc sfânt în care s-au nevoit atât de mulţi părinţi cu viaţă îmbunătăţită, printre care şi Părintele Nicolae de la Rohia, evreul încreştinat, botezat în Ortodoxie în 15 martie 1960, într-o chilie la închisoarea de la Jilava. A fost botezat de către Părintele Mina Dobzeu, monah basarabean, care era şi el în puşcărie, şi care i-a devenit primul părinte duhovnicesc.
După aceea, Părintele Serafim, care l-a primit în Mănăstirea Rohia, care a devenit stareţul dânsului, care a fost şi stareţul nostru, al celor care am urmat după dânşii, a devenit al doilea părinte duhovnicesc şi duhovnicul Părintelui Nicolae. Iată, s-au împlinit 30 de ani de când a plecat dintre noi, în 30 martie 1989, şi îşi doarme somnul de veci în cimitirul Mănăstirii Rohia, de acum reorganizat şi înnobilat, aşa cum se cuvine să fie un cimitir” – a spus PS Părinte Iustin.
În semn de înaltă apreciere şi îndreptăţită răsplătire pentru contribuţia adusă la publicarea celor 21 de volume ale operei integrale Nicolae Steinhardt, PS Părinte Iustin a distins cu Crucea „Sfântul Iosif Mărturisitorul” pentru clerici pe Părintele prof. univ. dr. Ştefan Iloaie (de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca) şi cu Crucea „Sfântul Iosif Mărturisitorul” pentru mireni pe: conf. univ. dr. George Ardelean (de la Universitatea din Bucureşti) şi pe conf. univ. dr. Florian Roatiş (de la Filiala Academiei Române de pe lângă Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare).
De remarcat că, în rândul credincioşilor, s-a aflat și Răzvan Bucuroiu, de la emisiunea religioasă a TVR 1.