Când omul sfințește locul - 2 ore în urmă
Atelier de încondeiat ouă la Centrul de informare turistică din Sarasău - 4 ore în urmă
Bărbat în stare gravă după ce a fost prins sub un mal de pământ surpat - 4 ore în urmă
Teatrul Ararat Baia Mare va prezenta spectacolul „Gunoierul” la Festivalul Internațional de Satiră și Umor „Mărul de aur” de la Bistrița - 4 ore în urmă
Cod galben în Maramureș - 4 ore în urmă
Diplomă de Recunoștință pentru Ștefan Costache, ultimul veteran de război din Maramureș - 5 ore în urmă
Campanie de deratizare în Baia Mare - 5 ore în urmă
Spectacol pentru copii: ”Gulliver în țara păpușilor” - 6 ore în urmă
Alertă în Baia Mare: Femeie de 30 de ani dispărută de două săptămâni - 6 ore în urmă
Un an de întâlniri ale elevilor la limonadă cu polițiștii - 7 ore în urmă
În luna mai se sărbătoresc 10 sfinți tămăduitori
Luna Sărbătorii Pascale pomenește 10 sfinți făcători de minuni care vindecă și mângâie sufletele oamenilor aflați în necaz sau boli.
Pe 2 mai, credincioșii s-au rugat la Sfânta Matrona cea Oarbă, cunoscută pentru darul vindecării bolilor incurabile și al alungării demonilor. Credincioșii o caută cu evlavie pentru ajutor în boli grave, probleme familiale și necazuri.
În următoarea zi, pe 3 mai, s-a sărbătorit Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici. Viața sa ascetică și minunile săvârșite îl fac o icoană a tămăduirii sufletești și trupești. Cei bolnavi apelează la el cu credință pentru vindecarea bolilor cronice și a problemelor psihice.
5 mai: Sfântul Cuvios Mc. Efrem cel Nou ne reamintește puterea credinței în fața prigoanei. Tămăduirile sale miraculoase atrag spre el pe cei suferinzi de boli grave, boli mintale și probleme de familie.
14 mai: Sfântul Sfințit Mc. Terapont, episcopul Ciprului, ne învață despre curajul de a mărturisi credința. Minunile sale îl fac un izvor de speranță pentru cei bolnavi de cancer, boli reumatice și afecțiuni ale ochilor.
16 mai: Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei Credincioșii vin la ei cu rugăciune pentru vindecarea bolilor cronice, a problemelor familiale și pentru dobândirea liniștii sufletești. Cei trei sfinți au trăit în secolul al XVIII-lea în aceeași mănăstire, Sihăstria Putnei. Toți trei au contribuit la dezvoltarea vieții călugărești sub diferite forme și au cunoscut de asemenea, greutățile vremii cauzate de anexarea Bucovinei de Imperiul Habsburgic, care a dus în final la desființarea așezământului monahal.
Sfântul Talaleu a trăit în secolul al III-lea și era originar din Liban. A studiat medicina și era recunoscut pentru faptul că îi trata pe cei bolnavi fără să accepte plată. Biserica îl cheamă la rugăciune la Taina Sfântului Maslu și la slujba de sfințire a apei.
24 mai: Sfântul Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat ne inspiră prin tăria și perseverența sa. Credincioșii se roagă lui pentru vindecarea bolilor grave, pentru izbăvirea de necazuri și pentru dobândirea tăriei sufletești.
27 mai: Sfântul Ioan Rusul ne învață despre smerenie și compasiune. Tămăduirile sale miraculoase îl fac un protector al celor săraci, bolnavi și necăjiți. Credincioșii vin la el cu rugăciune pentru vindecarea bolilor cronice, a problemelor familiale și pentru ajutor în situații dificile.
Lăcrimioara ZOTA