Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 26 minute în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 3 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 7 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localinici și turiști - 7 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 7 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 10 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 10 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 11 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 12 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 13 ore în urmă
Îngenuncherea de după procesiunea religioasă intitulată ”Spre Sfânta Treime” (GALERIE FOTO)
Duminică după masă, pe o temperatură toridă de peste 30 ͦ C, a avut loc cea de-a VI-a ediție a procesiunii religioase intitulată „Spre Sfânta Treime”. Procesiunea a pornit de la Troiţa Revoluţiei din centrul nou al Băii Mari, urmând un traseu ce a cuprins o mare parte a bulevardelor Bucureşti şi Unirii. Din coloana de câteva sute de metri au făcut parte sute de credincioşi din parohiile Băii Mari și chiar din împrejurimi; Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”; tinerii de la filiala Baia Mare a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România (ASCOR) şi de la Asociaţia Tinerilor Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană (ATOCEM). Pe traseul de peste doi km, pelerinii au interpretat cântece religioase, troparul sărbătorii, pricesne.
Participanţii au purtat icoane ale hramurilor bisericilor, ale Mântuitorului Iisus Hristos şi Maicii Domnului, icoana Pogorârii Duhului Sfânt, iar în fruntea procesiunii tinerii au dus steagul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului și drapelul ţării. Procesiunea s-a oprit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” pentru….
Vecernia plecării genunchilor
”Datorită măreţiei cutremurătoare a praznicului Învierii Domnului şi răscumpărării şi jertfei mântuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos, în tradiţia Bisericii Ortodoxe, nici credincioşii, nici clerul bisericii nu îngenunchează de la Înviere şi până la pogorârea Sfântului Duh la niciun moment al Sfintei Liturghii, ca la celelalte Liturghii din timpul anului. De aceea, vecernia «Plecării genunchilor» e atât de mare şi de importantă, pentru că se rostesc şapte rugăciuni cu un profund caracter teologic, rugăciuni de cerere, de mulţumire, de smerenie şi de iertare, pe care le adresăm Dumnezeului în Treime Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt” – a spus PS Părinte Iustin.