Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
La Mănăstirea Rohia a fost montat un candelabru cu coroană produs în Rusia (FOTO)
La Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia a fost montat un candelabru produs în Rusia. Potrivit reprezentanților Episcopiei, pe partea de sus a candelabrului este montată coroana regală, iar deasupra coroanei (precum și la baza candelabrului) este montată Crucea Voievodală Maramureșeană.
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, a ales anumite reprezentări istorice ale Sfintei Cruci, numindu-le „Crucea Maramureşeană” sau „Crucea Voievodală Maramureşeană”. Aceste forme au fost specifice credinţei ortodoxe în ţinutul Maramureşului şi Sătmarului.
„Crucea care este pe o biserică, troiţa din sat sau de la o răspântie, cruciuliţa pe care o purtaţi la gât, crucea din sala de clasă sau de lângă icoanele dumneavoastră de acasă sunt mărturii sfinte ale credinţei şi ale identităţii noastre creştine”, a subliniat Episcopul Iustin.