Expoziția „Noi și ele”, autor Felix Aftene, va fi vernisată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 3 minute în urmă
Înfrângere acasă pentru Minaur - 30 minute în urmă
”Retro Parada Primăverii”: Expoziţie şi paradă de vehicule istorice în Baia Mare - 2 ore în urmă
Timp de ani de zile, ororile s-au ascuns sub masca unei grădinițe - 2 ore în urmă
Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, marcată de Spitalul Județean Baia Mare în cadrul Centrului de Terapii Alternative Althera - 2 ore în urmă
America vs. Pinguinii: Trump declară război comercial insulelor Nelocuite! - 2 ore în urmă
Statul plătește mii de euro pentru sere și solarii - 2 ore în urmă
Elena Lupescu, mărturii dintr-o iubire sfârșită brusc - 2 ore în urmă
Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 11 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 13 ore în urmă
Lăcașul sfânt, monument istoric de la Lăschia
Biserica de lemn din Lăschia are hramul Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie). Din inscripția aflată în altar sub sticlă reiese că, biserica a fost construită între 1857-1861, prin contribuția credincioșilor din Lăschia. Este realizată din lemn, pe o temelie de piatră, de către meșterul Horgea George din Satul Nou, ce l-a avut ca ajutor lemnar, fierar și lăcătuș, pe Tanasia Roman din Lăschia. Lemnele cele mai lungi și mai groase au fost aduse din Pădurea Iadării. Clopotnița de lemn a fost construită separat.
Biserica de lemn a localității Lăschia a fost ridicată în locul alteia mai vechi. Construcția compusă din pronaos, naos și absidă este acoperită cu șiță. Foișorul turnului este închis, deasupra lui este un bulb care se continuă cu coiful cu două gulere.
În vârful coifului este o cruce cu trei brațe și o semilună. Deasupra ușii de intrare este o pictură cu Învierea lui Isus.
Inscripția de pe grindă specifică numele celui care a realizat lucrările de pictură, acesta fiind Paul Weisz din Baia Mare.
Capeteasma a fost pictată în stil bizantin de către un pictor necunoscut, păstrându-se în bune condiții. Ramele icoanelor au fost sculptate artistic.
Lăcrimioara ZOTA