CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 2 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 3 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 7 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 7 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 8 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 8 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 8 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 8 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 10 ore în urmă
Mănăstirea Moisei se pregătește de hramul de iarnă
Duminică, 2 februarie, de Praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va sluji, alături de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanu, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Moisei, Protopopiatul Vișeu, cu ocazia hramului de iarnă al așezământului monahal.
„Bucurie duhovnicească pentru mănăstirea noastră.
Și în acest an cu ocazia îndătinatului hram de iarnă al Mănăstirii Moisei suntem binecuvântați de Dumnezeu cu prezență Arhierească.
Preasfințitul Părintele nostru Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Timotei Sătmăreanul vor fi prezenți în mijlocul nostru pentru a săvârși Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Vom avea parte de un cuvânt cu folos duhovnicesc și multă învățătură despre praznicul „Întâmpinării Domnului!”
Vă așteptăm să vă alăturați în ziua Praznicului de Duminică, 02.02.2025, pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu și a ne bucura împreună de momente înălțătoare!”, este invitația Arhimandritului Teofil Pop împreună cu obștea Mănăstirii Moisei.
Mănăstirea Moisei este cea mai veche mănăstire din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului. Mănăstirea este menţionată în documente în 1637 ca reşedinţă a Episcopului Dumitru Pop şi metoc al Mănăstirii Putna.
În incinta aşezământului monahal se află biserica de lemn, sfinţită în 1672 de către Sfântul Ierarh Sava Brancovici, Mitropolitul Ardealului.
Biserica nouă de zid este construită între 1910-1911, pictată în 1982 şi sfinţită în 1986.
Reamintim că în 2024 s-a pus piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.