În căutarea unui președinte - 2 ore în urmă
Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 5 ore în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 8 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 9 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 12 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 13 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 13 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 14 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 14 ore în urmă
O mulțime de credincioși la hramul Mănăstirii Dragomirești (GALERIE FOTO)
Vineri, 20 iulie, ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Dragomireşti, de pe Valea Izei, cu ocazia hramului.
Episcopul Iustin a slujit în fruntea unui sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi.
O mulţime de credincioşi au venit la hramul Mănăstirii Dragomireşti, între ei aflându-se și Alexandru Surdu, vicepreşedinte al Academiei Române, și arhitectul Dorel Cordoş din Sighetu Marmaţiei, care a gândit, proiectat şi reînviat arhitectura maramureşeană în lemn, concretizată prin biserici şi complexe mănăstireşti din lemn construite în ultimele două decenii în Bârsana, Săpânţa, Botiza, dar şi biserici de zid cu o arhitectură deosebită, precum cea a Mănăstirii Rohia, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare sau viitoarea biserică a Mănăstirii Dragomireşti, ridicată acum până la baza boltei.
„Este o zi frumoasă, dumneavoastră sunteţi frumoşi şi fetele şi femeile voastre sunt ca nişte zâne şi ca nişte prinţese în costumaţiile lor frumoase. Aveţi cele mai frumoase tradiţii. Liviu Rebreanu spunea că tradiţia este merindea sufletului. Cu ea ne naştem şi cu ea mergem către lumea cealaltă şi păstrăm amintirea strămoşilor noştri, a frumoaselor noastre obiceiuri şi tradiţii, a cântecelor care numai aici în Maramureş se mai cântă din toată lumea. Sunt locuri binecuvântate de către Dumnezeu. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi să vă ţină credinţa”, a afirmat academicianul Alexandru Surdu.