Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 6 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 6 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 7 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 7 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 8 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 11 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 13 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 13 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 13 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 13 ore în urmă
Patriarhul Daniel a sfințit noua biserică a Mănăstirii Izbuc din județul Bihor; prezent a fost și PS Timotei Sătmăreanul
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit sâmbătă noua biserică a Mănăstirii Izbuc din județul Bihor. Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări aniversare la împlinirea a 340 de ani de la prima atestare documentară a Episcopiei Oradiei, 325 de ani de la menționarea ei și a ierarhului său în Diploma Împăratului austriac Leopold I și 100 de ani de la reînființarea eparhiei după Marea Unire, potrivit basilica.ro.
În dimineața de sâmbătă, la Mănăstirea Izbuc, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat Sfânta Liturghie pe altarul în aer liber. Au participat în total 15 ierarhi. De la ora 11:00, Patriarhul Daniel a oficiat slujba de sfințire a noii biserici, cu hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sf. Părinți de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea și Sf. Ier. Nectarie de la Eghina.
Biserica, numită și „Catedrala Munților Codru Moma”, are ca model arhitectural biserica Mănăstirii cneziale Ravanița din Serbia (1377) și a fost construită la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofronie. Piatra de temelie a fost pusă în 2010.
La acest eveniment a luat parte și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.