Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 29 minute în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 44 minute în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 1 oră în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 5 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 6 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 17 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 17 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Peste 90 de icoane trimise în cadrul Proiectului Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului” (FOTO)
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Cultural și Comunicații Media, în colaborare cu Departamentul Media-Online al Episcopiei, în perioada 1- 15 august a lansat a III-a ediție a Proiectului Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”.
Acest proiect s-a desfășurat în contextul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, al cărui post constituie un prilej de pregătire sufletească și de rugăciune fierbinte către Fecioara Maria, care este supranumită „Împărăteasa cea preabună” și „adâncul cel nemărginit al milelor”, fiind binecunoscut faptul că poporul român are o evlavie foarte mare la Maica Preacurată, fiind grabnic ajutătoare și solitoare, pentru că „mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stăpânului”.
Pe adresa noastră s-au primit peste 90 de icoane care se află la loc de închinare și cinstire în casele credincioșilor și care care reprezintă chipul dumnezeiesc al Maicii Domnului sub diferite reprezentări, fiind pictate pe lemn, pe sticlă, litografii: Platytera, Povățuitoarea sau Îndrumătoarea, Miluitoarea sau Milostiva (Eleousa), Dulcea Iubitoare (Glykophilousa), Rugătoarea (Oranta), a Patimii, Pantanassa (vindecătoare de cancer și boli), Izvorul Tămăduirii ș.a.
„Se cuvine să mulțumim tuturor credincioșilor din eparhia noastră, care au trimis prin intermediul platformelor online, aceste icoane de o frumusețe aparte care o reprezintă pe Maica Domnului; prin urmare, ei sunt parte integrantă a acestui proiect eparhial. De asemenea, am observat faptul că Maica Domnului ocupă un rol foarte important în viața credincioșilor, a familiei, fie că este așezată în casă, spre închinare, cinstire și prețuire, fie că este la locul de muncă, într-un loc curat, special amenajat, lângă o floare sau ștergar”, a precizat Arhid. Adrian Dobreanu, inițiatorul și responsabilul acestui proiect.
Amintim faptul că rezultatele următorului proiect eparhial intitulat „Scrisoare către Maica Domnului”, vor fi afișate la începutul lunii septembrie a anului în curs”.