Proteza dentară a lui Petro Petroffski – proză scurtă de Marian Ilea - 8 minute în urmă
Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 2 ore în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 3 ore în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - 3 ore în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune la dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 5 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 16 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 16 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - 1 zi în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - 1 zi în urmă
PS Iustin: „Să ne rugăm ca Dumnezeu să dea înţelepciune conducătorilor lumii, ca să nu ducă umanitatea la naufragiu”
În 20 iulie, ziua de prăznuire a Sfântului şi slăvitului Prooroc Ilie Tesviteanul, Mănăstirea Dragomireşti din Maramureşul Voievodal a fost în mare sărbătoare, deoarece sfântul locaş de închinare și-a sărbătorit hramul. â
Sărbătoarea hramului a fost onorată de prezența Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului. Acesta a rostit un vast cuvânt de învățătură, pornind de la viaţa Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, de la ascultarea de porunca lui Dumnezeu şi de la rolul conducătorilor în orice societate, pe care trebuie să o ducă pe calea lui Dumnezeu, nu în rătăcire.
„Să ne rugăm ca Dumnezeu să dea înţelepciune conducătorilor lumii, ca să nu ducă umanitatea la naufragiu. Poporul român este un popor creştin, cuminte, înţelept, n-a dus războaie religioase, n-a luat nimic nimănui. Suntem iubiţi de Dumnezeu. Am fost încercaţi, am fost răstigniţi mereu, nu ştiu dacă din voia lui Dumnezeu sau din răutatea altor oameni neprieteni sau altor neamuri, dar mereu am înviat pentru că L-am avut pe Dumnezeu. Numai cu Dumnezeu ne vom salva. Ţineţi aproape de Biserică. Staţi lângă zidurile bisericii”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.
„Şi de la Sfântul Ilie învăţăm să avem râvnă pentru Dumnezeu, învăţăm să apărăm legea lui Dumnezeu. Noi, păstorii, învăţăm că trebuie să spunem ce este bine şi ce este rău, să nu ne temem, ci să spunem lucrurilor pe nume. Biserica are Duhul profestic mereu. Fiecare păstor este şi profet. Trebuie să spună precum profeţii odinioară. Nu suntem pe un drum bun. Trebuie să ne întoarcem la Dumnezeu, la rânduiala părinţilor noaştri. Slavă lui Dumnezeu că Maramureşul şi zona aceasta, partea această de ţară şi, de ce să nu zic, România, care e numită „Grădina Maicii Domnului”, este creştină. Încă suntem un popor creștin. Şi asta ne va salva. Biserica, Dumnezeu, creştinismul, Sfinţii, Maica Domnului, Sfinţii pe care îi cinstim. Aceştia ne vor salva. Şi ne vor înconjura necazurile. Sigur că trebuie să ne rugăm pentru toată lumea. Cum ne rugăm noi? Să ne izbăvească Dumnezeu de potop, de foc, de revărsarea apelor, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră. Aveţi o Biserică Sfântă, ca o mamă care se roagă. Alte biserici nu au rugăciunile pe care le avem noi. Alte religii nu au rugăciuni de îmblânzire a naturii şi de binecuvântare a ei şi de chemarea numelui lui Dumnezeu, de sfinţire a naturii înconjurătoare. Noi avem aceste rugăciuni şi preoţii le fac mereu. Zilnic ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne ocrotească şi sfinţii pe care îi cinstim, şi Dumnezeu şi Maica Domnului pe care o iubim”, a mai spus Episcopul.