Spectacol pentru copii: ”Gulliver în țara păpușilor” - 1 oră în urmă
Un an de întâlniri ale elevilor la limonadă cu polițiștii - 2 ore în urmă
Expoziția „Noi și ele”, autor Felix Aftene, va fi vernisată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 2 ore în urmă
Înfrângere acasă pentru Minaur - 2 ore în urmă
”Retro Parada Primăverii”: Expoziţie şi paradă de vehicule istorice în Baia Mare - 4 ore în urmă
Timp de ani de zile, ororile s-au ascuns sub masca unei grădinițe - 4 ore în urmă
Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, marcată de Spitalul Județean Baia Mare în cadrul Centrului de Terapii Alternative Althera - 4 ore în urmă
America vs. Pinguinii: Trump declară război comercial insulelor Nelocuite! - 4 ore în urmă
Statul plătește mii de euro pentru sere și solarii - 4 ore în urmă
Elena Lupescu, mărturii dintr-o iubire sfârșită brusc - 4 ore în urmă
Schimbarea la față a Domnului este prăznuită pe 6 august
Sărbătoarea de Schimbarea la Faţă a Domnului este prăznuită, în fiecare an, pe 6 august. Această zi marchează începutul toamnei. Mântuitorul Hristos, la treizeci şi trei de ani de la naşterea Sa şi în cel de-al treilea an, ultimul, al propovăduirii sale pe pământ, apropiindu-se de patima cea de bună voie şi de Jertfa pe Cruce din Ierusalim, a început să facă cunoscut acest lucru şi ucenicilor Săi. Reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor ca să se roage. Potrivit Bisericii, aici, apostolii au fost învăluiţi într-un nor de lumină, în timp ce Iisus se ruga.
Schimbarea la față a lui Iisus Hristos (sau Transfigurarea Domnului) este un eveniment descris de Evangheliile sinoptice, în care Iisus se schimbă la față pe Muntele Tabor, (Matei 17:1-9, Marcu 9:2-8, Luca 9:28-36). Iisus devine strălucitor, vorbește cu Moise și Ilie și este numit Fiul lui Dumnezeu. Este una dintre minunile lui Iisus menționate în Evanghelii. Schimbarea la Faţă a Domnului poartă şi numele popular de „Obrejenie” ori „Pobrejenie”, cu semnificaţia de „probozire”, adică ocărâre sau certare a oamenilor neascultători pe parcursul anului următor.
Această sărbătoare simbolizează nu doar revelația divinității lui Iisus, dar și speranța creștinilor de a dobândi lumina și slava dumnezeiască în viața veșnică. Schimbarea la Față este o chemare la transformare interioară, la purificare și la întărirea credinței.
Lăcrimioara ZOTA