Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 10 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 10 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 11 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 14 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 16 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 1 zi în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 1 zi în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 2 zile în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 2 zile în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 2 zile în urmă
Se prelungește perioada de înscriere pentru Concursul de interpretare bizantină „Ziua Învierii”
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Asociația Culturală „Theologos” organizează, în mediul online, Concursul Național de interpretare muzicală bizantină „Ziua Învierii”, ediția a VI-a (online), în memoria psaltului Robert Babici, care a trecut la cele veșnice în luna mai a acestui an.
Inițial, termenul limită de înscriere era 1 noiembrie 2021, însă acum acesta s-a prelungit până în 7 noiembrie, inclusiv. În cursul aceleiași zile vor fi anunțați și membrii juriului care vor examina înregistrările și vor delibera câștigătorul acestui concurs.
La concurs se pot înscrie persoane iubitoare de muzică bizantină, de toate vârstele, care activează în ciclurile de învățământ gimnazial, liceal, universitar sau post-universitar.
Partitura impusă pentru această ediție este „Izbăvește din nevoi…” și „Caută cu milostivire…”, imne care se cântă după cântările a III-a și a VI-a la slujba Paraclisului Maicii Domnului, glasul IV plagal, o cântare simplă, dar foarte îndrăgită de Robert Babici. Partitura impusă poate fi descărcată de aici: https://bit.ly/3BnzJ5f (pagina 10).
Partitura la alegere trebuie să fie în compusă în tactul stihiraric și alcătuită într-un glas diferit decât cel al partiturii impuse. Cele două cântări (partitura impusă și cea la alegere) vor fi înregistrate separat, audio-video, în format HD sau 4K și vor fi expediate prin we-transfer sau altă formă de download la adresa de email: sectormediaonline@gmail.com cu specificația „Pentru CNIMB 2021”. Alături cu cele două cântări va fi încărcată (atașată) și partitura la alegere. De asemenea, participanții pot folosi isonari.
Se vor acorda diplome (pentru participanți) conform criteriilor stabilite de membrii juriului și adeverințe (pentru profesorul îndrumător / coordonator pentru dosarul personal, dacă este cazul), informează Arhid. Adrian Dobreanu.