Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 44 minute în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 2 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 6 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 12 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 14 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 18 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - în urmă
Nicolai Tand a gătit pentru vârstnicii Căminului din Baia Sprie - 1 zi în urmă
Sfântul Proroc Elisei este pomenit în calendarul creştin ortodox, în ziua de 14 iunie
Sfântul Proroc Elisei a fost un exemplu remarcabil de credință, ascultare și putere divină. Născut într-o familie de agricultori, viața lui Elisei s-a schimbat când a fost chemat de profetul Ilie, la porunca lui Dumnezeu, pentru a-i urma misiunea. De la o vârstă fragedă, Elisei a demonstrat un dar extraordinar pentru minuni. Chiar și la naștere, un eveniment miraculos a avut loc: o junincă de aur venerată de israeliți a murit, mugind puternic, un semn divin ce prevestea sosirea unui profet mare. Elisei a acceptat această chemare, părăsindu-și casa și familia pentru a-l însoți pe Ilie. A rămas alături de învățătorul său până la înălțarea la cer a acestuia, primind mantia lui Ilie și, odată cu ea, moștenirea profetică.
De-a lungul vieții sale, Elisei a realizat numeroase minuni uimitoare, demonstrând puterea lui Dumnezeu. A despărțit apele Iordanului, a îndulcit apele amare de la Ierihon, a umplut cu apă șanțurile de apărare săpate în timpul războiului cu moabiții, a înmulțit untdelemnul văduvei sărace, l-a înviat pe fiul sunamitei, a hrănit o sută de oameni cu doar douăzeci de pâini mici, l-a vindecat de lepră pe Neeman, a orbit o armată siriană.
Moștenirea lui Elisei a dăinuit dincolo de viața sa pământească. El este venerat ca un sfânt, atât în creștinism, cât și în islam, fiind un exemplu de credință fermă, curaj și compasiune.
Lăcrimioara ZOTA